İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulunda (PMYO) düzenlenen 15’inci Dönem Mezuniyet Törenine katıldı

Adile Sadullah Mermerci PMYO’dan mezun olan 499 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Teşkilatının üst düzey yöneticileri, öğrencilerin aileleri ve teşkilat mensupları katıldı.



Mezun olacak öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende daha sonra, dönem birincisi Enes Kayadelen mezunlar adına bir konuşma yaptı ve yaş kütüğüne plaket çaktı.

Bakan Soylu, “Kim ne söylerse söylesin, ne ortaya koyarsa koysun, hukuktan ayrılmayacaksınız, demokrasiyi en önemli yol güzergâhınız olarak belirleyeceksiniz. Bu, memleketin birliği, beraberliği, kardeşliği ve selameti sizin en önemli yol güzergâhınız olacak.” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Terörle mücadele etmek bizim boynumuzun borcudur ve bu milletin bize yüklemiş olduğu en büyük emanettir. Teröristi nerede görürseniz görün, hangi alanda görürseniz görün onun kafasını ezmek, bizim tarihimize de medeniyetimize de gelecek neslimize de bırakabileceğimiz en önemli emanetimizdir.”

Terörle uyuşturucunun aynı olduğunu belirten Soylu, "Teröriste yaptığımız ve yapacağımız muamele neyse, uyuşturucu satıcısına yapacağımız da odur. Çünkü ikisi de ülkenin geleceğine kasteden suçlardır, ikisi de birbirini besleyen suçlardır." dedi.

Bakan Soylu “Emniyet birimleri olarak, suçun her türlüsüyle aynı heyecanla, aynı sorumluluk duygusuyla mücadele etmek durumundayız.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:” Terör nasıl vatandaşın huzuruna kastediyorsa, uyuşturucu nasıl toplumsal yapıyı bozuyor, huzuru tehdit ediyorsa, aynı şekilde adi suçlar da insanların bir şekilde huzuru bozmaktadır.”

Polisliğin temelinde vatandaşın güveninin yattığını belirten Bakan Soylu konuşmasını mezun olan öğrencilere şu öğütleri vererek tamamladı:

“Vatandaşımız, milletimiz rahat uykusunu uyuyacaksa, sizin uyanık olduğunuza güvendiği içindir. Bu sorumluluk duygusuyla hareket edin ve her ne yaparsanız yapın, hukuktan asla ayrılmayın. Çünkü sizler, devletin bir anlamda fiili güç kullanabilen ellerisiniz. Kanunu uygulayacak olan kişilersiniz. Eğer sizler hukuktan, adaletten ayrılırsanız, kendinize hukuku değil, birtakım güç odaklarını rehber alırsanız, ülkede düzen bozulur, adalet terazisi işlemez olur. İşte bu yüzden kanun, hukuk her zaman rehberiniz olmalıdır ve vicdanınız, bu teraziyi her zaman dengede tutmalıdır.”

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise yaptığı konuşmada, “Emniyet Mensuplarımızın almış oldukları mesleki disiplinden taviz vermeden ve yalnızca devletin meşru sivil otoritesinin emrinde bu ulvi vazifeyi yerine getirmesi, hem yüce milletimizin hem de devletimizin her kademesinin takdirine mazhar olmuştur.” diyerek ülkemiz genelinde yedi PMYO’dan mezun olacak 2833 öğrenci ile gelinen bu güzel noktanın daha da ilerilere taşınacağını ifade etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi esnasında da Türk Polisinin, milleti ile birlikte FETÖ’nün devşirdiği paralel çete unsurlarına en güzel cevabı verdiğini, meşru sivil otoritenin emrinde demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını belirten Altınok, konuşmasının sonunda mezun olan polis memurlarına hitaben şunları söyledi:

“Milletimizin her daim takdirine ve sevgisine mazhar olmuş bu şerefli mesleği icra ederken hukuk kurallarına riayet ederek adaleti gözetin. Hizmetlerin en iyisine layık olan milletimiz, güler yüzlü, içten, kendini sorgulayabilen, kibar ve güvenilir polis arzulamaktadır. Halkımızın sizin şahsınızda devletimize duyduğu güvenin zedelenmemesine özen gösterin, ama en önemlisi aklınızı ve vicdanınızı hiçbir odağın emrine değil, sadece ve sadece yüce milletimizin emrine amade edin.”

Tören dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyelerinin verilmesi, mezun olan öğrencilerin yemin etmesi ve tören geçişiyle sona erdi.

Bugün itibariyle ; ülke genelinde 7 PMYO’dan toplam 2833 öğrenci mezun olarak Türk Polis Teşkilatı saflarında yerlerini alıyor.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN