Emniyet Genel Müdürü (EGM) Celal Uzunkaya, Emniyet Teşkilatı kadrosuna dahil olacak 8 bin 187 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı hakkında "Emniyete alınacak BEKÇİ için başvuru sayısı memnun edici düzeyde..! " dedi

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya başkanlığında düzenlenen Koordinasyon Toplantısı Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısının katılımıyla dün gerçekleştirildi.

Teftiş Kurulu Bölge Başkanları, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürleri ve İl Emniyet Müdürleri toplantıya video konferans yöntemiyle katılım sağladı.




Toplantı da Emniyet Teşkilatı kadrosuna dahil olacak 8 bin 187 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı konusuna da değinen  Genel Müdür Celal Uzunkaya, yapılan başvuru sayısının memnun edici düzeyde olduğunu, bu sayının daha da artacağını ifade etti.

Toplantıda, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, İçişleri Bakanlığının Adalet Bakanlığı ile örgüt mensuplarına yönelik ortak yürütülen çalışmalarına değinerek, halkımızın desteğiyle terör örgütleri FETÖ, PKK ve DEAŞ ile mücadelemize kararlılıkla devam edileceğini belirtti.

Türkiye’de yerel seçim sürecinde sona yaklaşıldığından bahseden  Uzunkaya, “Bu zamana kadar alınan güvenlik önlemleri ile ülkemizin huzurlu bir seçim dönemine girmesinde Emniyet güçlerimizin başarılı çalışmaları olmuştur. Seçim zamanı ve sonrasında da herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması konusunda aynı özeni göstereceğiz.” dedi.

Uzunkaya, “Güven Masası uygulaması kapsamında başta Polis Merkezi Amirliklerimiz olmak üzere diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2 bin 500 kadın Polis Memuru adayı alacağız.” açıklamalarında bulundu.

Toplantıda trafik kazaları konusuna da yer veren Uzunkaya, 2019 yılının ilk 3 ayında 2018 yılına oranla trafik kazalarında azalma yaşandığı ve trafik kazalarının daha da aza indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Genel Müdür Uzunkaya, ayrıca ülkemizde her alanda özveriyle görev yapan emniyet personeline teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN