Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz'ün  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığına sunduğu KAMU SPOTU önerisine ilgili Daire başkanlığı tarafından cevap verildi.. 

 

Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, Emniyet Genel Müdürlüğüne 20.8.2019 tarihli yazılı başvuru ile bir öneri sunarak, Fahri Trafik Müfettişlerinin görev ve yetkileriyle faaliyetlerinin kamuoyuna tanıtılması amacıyla, " kamu spotu " hazırlanarak, ulusal ölçekli yayın yapan TV kanallarında gösterilmesini istedi.

Başkan Güleçyüz'ün  Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığına  sunduğu bu önerisine yazılı cevap verildi.

Başkan Güleçyüz'ün e-posta adresine iletilen EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı adına Başkan Yardımcısı Kenan Daşkın imzalı cevabi yazı da şu ifadeler yer aldı : 

" Trafikte meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları sonucu ölümlerin azalmasında Fahri Trafik Müfettişlerinin (FTM) başarılı çalışmalarının etkisi görülmektedir.

Trafikte araç sürücüleri üzerinde Fahri Trafik Müfettişlerinin yapılacak olan her trafik trafik ihlalilini gözlemledikleri algısını oluşturma konulu kamu spotu talebiniz, Başkanlığımızca yapılacak ileri tarihli çalışmalarda değerlendirilecektir.

Trafik Güvenliği konusunda farklı temelarda (Aşırı hız,emniyet keneri,hatalı şerit değiştirme,araç içerisinde cep telefonu kullanımı, trafikte saygı vb.) hali hazırda daha önce yapmış olduğumuz kamu spotlarıyla ilgili çalışmalara ve diğer materyallere " www.trafik.gov.tr " adresi ile  " @TrafikEgm " twitter hesabından ulaşabilirsiniz.

Trafik Güvenliğine yönelik yapmış olduğunuz duyarlı değerlendirmelerden dolayı teşekkür eder, kazasız günler dilerim.."  

Öte yandan, Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, görevli trafik polisinin bulunmadığı noktalar da polise yardımcı olmak amacıyla, " Trafiğin gizli gözleri " olarak tanınan Türkiye genelinde 25 bini aşkın, İstanbul'da ise 2 bin 900 fahri trafik müfettişinin karayollarında trafik güvenliğinin sağlanması için  trafik denetimine katkı sunduğunu bildirdi.

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : MURAT AYDIN