Manisa'da düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü kutlamasında konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, gazilerin ilgi beklediğini söyledi.




Tarım, “Bugün Kore ve Kıbrıs Gazileri ilgiden mahkum, maddi ve manevi destekten yoksunlar. Kanunlardan ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir. Biliyoruz ki devletimizin vefa duygusu yücedir. Bu konuda ilgililerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.


Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilmesi nedeniyle her yıl 19 Eylül’de kutlanan Gaziler Günü Manisa’da da kutlandı.

Manisa Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, vali yardımcıları, kaymakamlar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım ve üyeleri, Harp Malulü Gaziler-Şehit-Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri, askeri erkan, STK temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Harp Malulü Gaziler-Şehit-Dul ve Yetimleri Derneğinin Milli Egemenlik Anıtına çelenk sundu.



TERÖRE VERDİĞİMİZ ŞEHİTLER HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZÜYOR..

Çelenk sunum töreninin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım gerçekleştirdi.

Tarım konuşmasında, “Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlar tarafından yoğunlaşan bir tehdit altındadır. Türkiye Cumhuriyetinin bekası için teröre verdiğimiz onlarca şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için bayrağımız için can vermekte toprağa düşmektedirler. Terör konusunda Türk Devletinin ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilere kesinlikle müsamaha edilmemeli. Silahlı terör milislerine karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır. Kanlarımız boşa akmamalıdır.” dedi.

AYRIMCILIK BİZLERİ ÜZÜYOR..

“Türk Devleti ve milleti şehit ve gazisine her zaman sahip çıkmalıdır.” diyen Tarım, “Bugün Kore ve Kıbrıs Gazileri ilgiden mahkum, maddi ve manevi destekten yoksunlar. Kanunlardan ve uygulamalarda yapılan ayrımcılık bizleri üzmektedir. Biliyoruz ki devletimizin vefa duygusu yücedir. Bu konuda ilgililerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

ŞEHİT VE GAZİSİ OLMAYAN AİLE YOK GİBİDİR..

Şanlı tarihimizin zaferlerinin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini kaydeden Tarım konuşmasını şöyle tamamladı: “Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilerimize olan ilgisizlik şanlı tarihimize olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararlılığı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Türkleri geçmişinden, vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.”

Gaziler Günü kutlama programı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesinin protokol üyeleri tarafından ziyaret edilmesi ile sona erdi.

WWW.ULUSALSES.COM-HABER : Halis KAHRAMAN