Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, Ankara'da katıldığı Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Değerlendirme ve Eğitim toplantısında,Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanına bizzat " İstanbul'da trafiğe kayıtlı tescilli araç sayısı Ankara'nın 2 katından fazla.. Niye müfettiş sayısında dengesizlik var ? " diye sordu.

Başkan Güleçyüz, sorusuna verilen cevabı da yalnızca müfettişlerin üye olduğu " Fahri Trafik Müfettişleri " isimli whatSapp grubundan paylaştı.

Başkan Güleçyüz, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanına yönelttiği soruya verilen cevabı " Fahri Trafik Müfettişleri " isimli whatSapp grubundan  paylaşarak, şu ifadeleri kullandı : 

" Ankara'da katıldığım Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Değerlendirme ve Eğitim toplantısından bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum :

Ankara’da görevli FTM sayısı İstanbul ile aynı olmasına rağmen, Ankara’dakiler İstanbul’un yarısı kadar tutanak düzenlemişler.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanına bizzat, " Bir kere İstanbul'da trafiğe kayıtlı tescilli araç sayısı Ankara'nın 2 katından fazla.. Niye müfettiş sayısında dengesizlik var ? " diye sorduk.

( Dengeyi sağlayacağız ..) diye bana cevap verdiler.

Sonra, " Sizce neden Ankaralı müfettişler çalışmıyor..? " dedik. (Araştıracaklarmış...! )

Cevabı  basit : Ankara'da bürokrasiden herkese belge dağıtmışlar ve çoğu da FTM görevini yerine getirmiyor..

Atmış kimliği bir tarafa kullanmıyor.."

Öte yandan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman da yaptığı açıklamada, İstanbul'da trafiğe kayıtlı tescilli araç sayısının 4 Milyon 500 bini aşmasına rağmen, FTM görev ve çalışma yönetmeliğine göre, İstanbul'da görev üstlenecek fahri müfettiş sayısının 9 bin olması gerektiğini belirterek, bu sayısının halen  yaklaşık 2 bin 900 civarında olduğunu, 6 bin 100 fahri müfettiş açığı olduğunu, etkin bir trafik denetimi yapılabilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile fahri müfettiş görevlendirmesi yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLİĞİ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

Müfettiş Sayısı

Madde 12-(Değişik:RG-7/3/2019-30707)

" Bir ildeki müfettiş sayısı, o ilde kayıtlı tescilli araç sayısının binde ikisinden fazla olamaz.

7 nci maddenin beşinci fıkrasında sayılanlar ile engellilerin müracaatları bu orana dâhil edilmez."

ULUSALSES.COM -** ÖZEL HABER : MURAT AYDIN