Emniyet-Sen polis sendikası Genel Başkanı ve Türkiye POLEMDER Genel Başkan adayı  Faruk Sezer, polis emeklilerinin 3600 ek gösterge talebi hakkında polis derneklerinin 14 Kasım günü İstanbul’da Kadıköy Meydanı'nda düzenlemeyi planladıkları ortak basın açıklaması'nın iptal edildiğini duyurmasının ardından bu konu hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.



Faruk Sezer, mevcut dernek başkanlarının ortak basın toplantısının iptal edilmesi kararını vermesinin polis emeklilerini üzdüğünü belirterek, bu konu hakkındaki açıklamasında şu ifadeler yer aldı : 

" MEVCUT DERNEK BAŞKANLARININ BU TUTUMU POLİS EMEKLİSİNİ FAZLASIYLA ÜZMÜŞTÜR..

Değerli meslektaşlarım, Emniyet-Sen olarak yaklaşık 6 yıldır, hem çalışan hem de emekli meslektaşlarımızın haklarının tesisi için bir mücadele verdik.

Emeklilik yıllarımızda işimize yarayacak olan hakların başında malumunuz 3600 ek gösterge hakkı gelmektedir. Bu hakkımızı alabilmek için yargı ve siyaset kurumunda birçok hak arayışımız oldu.

Herkesin bildiği üzere, bu konu hakkında 24 Haziran 2018 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, meydanlarda bütün parti liderleri yaygın bir şekilde bizimle birlikte öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilere 3600 ek göstergenin sözünü verdiler.

Seçimden bu yana, hükümet tarafından bu konuda ilk ciddi açıklama Milli Eğitim Bakanından geldi ve Sayın Bakan 25 Ekim 2018 günü yaptığı açıklamada, 24 Kasım 2018 Öğretmenler Gününde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bu konuda bir açıklama yapılacağını duyurdu.

Tabiatıyla bu açıklama nedeniyle, 24 Kasım tarihine odaklanan bu meslek gruplarının, müjdeli bir haber almak için kendi çaplarında çeşitli arayışlar içine girmesi kadar doğal bir şey olamazdı.

Hal böyle iken, herkesçe takdir edilir ki, polislik mesleğinin onurunu, üyelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel haklarını savunmak için kurulmuş olan emekli polis derneklerinin 24 Kasım'a kadar, bir adım atmaması, ilgililer nezdinde farkındalığı arttırıcı bir etkinlik içine girmemesi düşünülemezdi.

Bu gerçeklikten kaynaklı olacak ki, geçen hafta içinde İstanbul’da KYÇ POLEMDER, TEMÜDDER gibi polis emeklileri derneklerinin genel başkanlarının da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiği ve bu toplantıda Kasım ayı ortasında bu derneklerin üyelerinin ve diğer polis emeklilerinin katılmasının planlandığı bir açık hava toplantısı yapılması kararının alındığını memnuniyetle karşılamıştık.

3600 ek gösterge konusunda yıllardır büyük emekler harcamış Emniyet-Sen Genel Başkanı ve KYÇ POLEMDER genel başkan adayı emekli bir polis olarak şahsımın ve arkadaşlarımın bu toplantılara davet edilmemiş olmasını hiç önemsemeden, aksine adaylığımı açıktan destekleyen ve bu toplantıya davet edilen sosyal medya portal temsilcilerinin bu toplantıya katılmalarını özellikle isteyerek, bu amaçla yapılacak ve polis emeklilerinin katılacağı bir açık hava toplantısının 24 Kasım arifesinde önemli faydalar sağlayacağını değerlendirmiştik.

Ancak gelin görün ki, anlaşılmaz bir şekilde, büyük bir hayal kırıklığı yaratırcasına, gerçek sebebin ne olduğu hiçbir şekilde açıklanmadan bu toplantı fikrinden vazgeçildiği, yapılmasına karar verilen açık hava etkinliğinin iptal edildiği haberini aldık.

Alınan ancak gerçek sebebi açıklanmayan bu çok talihsiz karar sonrası önemle ve samimiyetle belirtmemiz gerekir ki; anılan dernek yöneticilerinin, bu aşamada bile hala, polislik mesleğinin onurunu, birlik ve beraberlik ruhunu ve hizmet anlayışını savunmaktan, üyelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmaya devam etmelerini görmek, bu yolda emek harcamış bizleri ve polis emeklilerini fazlasıyla üzmüştür.

Değerli meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Faruk SEZER
Emniyet-Sen Genel Başkanı
KYÇ TÜRKİYE POLEMDER Genel Başkan Adayı
Emekli Polis Memuru "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN