Türkiye Gazetesi'nde okur mektuplarına yer verildiği " Anlat derdini Feridun Ağabeye" köşesine bir mektup gönderen merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin Basın Sözcüsü Halis Kahraman, mektubunda "Trafik müfettişlerinin bir isteği var..!" dedi


FTM Basın Sözcüsü Halis Kahraman'ın Türkiye Gazetesi'nin bugünkü (08 Mayıs 2017 ) nüshasında yayımlanan "Trafik müfettişlerinin bir isteği var..!" başlıklı okur mektubunda şu ifadeler yer aldı : 

"Feridun Ağabey,

Ülkemizde her yıl olduğu gibi, mayıs ayının ilk haftasını Trafik Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Trafik Haftası nedeniyle, Fahri Trafik Müfettişlerinin taleplerini ilgili makamlara ve kamuoyuna duyurmak istiyoruz.

Trafikte kuralları çiğneyen sürücülerin korkulu rüyası olan Türkiye genelinde 81 il ve bağlı ilçelerinde 7-24 görev üstlenen, sayıları 25 bini aşan " Trafiğin gizli gözleri " olarak nitelendirilen Fahri Trafik Müfettişlerinin hükûmetimizden bir isteği var.

Fahri Trafik Müfettişleri, trafikte kural ihlali yapan motorlu araç sürücülerinin plakalarına ceza yazıyor. Yasa gereği, kestikleri ceza tutanaklarını 7 gün içinde ilgili trafik birimine teslim etmek zorundalar.

Ancak, yasa gereği 40 yaş ve üzeri olan müfettişler, trafik birimlerine ceza tutanaklarını teslim etmekte zorluk yaşıyorlar. Bu nedenle; e-devlet şifresiyle, yazdıkları trafik cezalarının internet ortamında sisteme girmek istiyorlar.

İnternet üzerinden ceza tespit tutanağı gönderildiğinde hem zaman kaybı önlenecek hem 7 günlük teslim süresinin aşılması sebebiyle geçersiz sayılan tespit tutanaklarının önüne geçilecek.

Böylece, kesilen ceza makbuzu sayısı da artacaktır. Fahri Trafik Müfettişlerinin bu talebinin uygulamaya geçirilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle, Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanı olan Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından fahri müfettişlerin bu talebinin değerlendirilmesini arz ediyor, sabırsızlıkla müjde verilmesini bekliyoruz..

Halis Kahraman-Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN