Fahri Trafik Müfettişleri (FYM) Derneği Başkanı Av.Sami Güleçyüz, Trafik Cezalarının Artırılmasını öngören yasa teklifi hakkında TBMM İçişleri  Komisyonunun üyelerine tek tek yasa teklifi değişikliği sundu.


Başkan Güleçyüz'ün milletvekillerine ilettiği trafik yasa teklifi değişikliğinde şu ifadeler yer aldı : 

" Sayın Vekilim ,

TBMM İçişleri Komisyonunuzca kabul edilip Genel Kurula sevk edilen Trafik Cezalarının Artırılmasını öngören yasa teklifinin, kazaların azalmasında caydırıcı olacağına ilişkin inancımızı belirterek, bugüne kadar göstermiş olduğunuz ilgi ve desteğiniz için teşekkürlerimizi sunarız.

Ancak, trafik kazalarının sadece ceza artırımı ile önlenemeyeceği de bilinen bir vakıadır.

Bu sebeple 20 yıldır ihtisas alanı trafik olan Türkiye genelinde halen görev yapan 28.000’i aşkın liyakatlı ve eğitimli kişilerden oluşan bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak görüş ve önerilerimizin dikkate alınacağını ümit ederek tensiplerinize sunuyoruz.

Kanun Teklifinize İlişkin Bazı Önerilerimiz :

1 - Tahsil edilecek trafik cezalarının belli bir oranının trafik güvenliği eğitimine ayrılmasını ve trafik ihlallerini alışkanlık haline getiren bazı sürücülerin zorunlu eğitime tabi tutulmaları

2 - Mevcut yasada Emniyet Şeridi ihlaline yönelik bir hüküm bulunmamasına rağmen , hazırlamış olduğunuz tasarıda bu çok önemli eksikliğin giderilmiş olduğu memnuniyetle görülmüştür.
Ancak, işbu ceza maddesine toplu taşıma için ayrılmış olan tercihli yola girme cezasının da eklenmesini faydalı bulmaktayız.

3 - Her ne kadar mevcut yasamızda park cezasının bir karşılığı var ise de ;
park etmiş aracın paraleline ( yani 2. sıraya ) duble park etmek suretiyle
trafik akışını iyice engelleyen araçlara da aynı miktarda ceza yazılmaktadır. Bu tasarıda ise , duble parka normal park cezasının iki yada üç katı ceza uygulanmasının da çok faydalı olacağı kanaatindeyiz.

4 - Yayaya yol vermeyen sürücülere ceza uygulanması olumlu bir adımdır. Aynı şekilde, ışıklı kavşaklarda ışık ihlali yapan yayalara da aynı cezanın uygulanması hakkaniyete uygun olacaktır.

5 - Ambulans ve İtfaiye araçlarına trafikte ısrarla yol vermeyen sürücülere normal cezanın ötesinde daha ağır para cezasının uygulanması uygundur.

6 - Mevcut yasaya 1997 yılında eklenen ek 6. madde ile ihdas edilmiş olan Fahri Trafik Müfettişleri’nin ( FTM ) düzenlediği Trafik Tespit Tutanaklarının
daha hızlı ulaşması için elektronik ortamda tutulmasının sağlanmasıyla da kırtasiye ve bürokrasi ortadan kalkacak, polis memurlarının da iş yükü hafifleyecektir.

7 - Mevcut yasamızda Fahri Trafik Müfettişi olabilmek için 40 yaş sınırı aranmaktadır. Oysa ki , milletvekili seçme ve seçilme yaşının 18 olduğu bir ortamda yaş sınırının 30 ‘a çekilmesi daha uygun olacaktır. Ayrıca, emekli polislerin Fahri Trafik Müfettişliğine başvurusu halinde, geçmişteki mesleki tecrübeleri ile trafik denetimine katkı sağlayacakları göz önüne alınarak yüksek okul mezuniyet şartından muaf tutulması sağlanmalıdır.

8 - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başbakanlık kaldırıldığından,
Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu’nu toplama görevinin İçişleri Bakanı veya yardımcısına verilmesi daha uygun düşecektir.


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER :HALİS KAHRAMAN