GAZİANTEP'te merkez Şahinbey Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 47 yıldır hizmet veren Düztepe Polis Merkezi'nin yıkımını gerçekleştirdi.

Düztepe Mahallesi'nde bulunan Düztepe Polis Merkezi'nin kentsel dönüşüm ve yol genişletme çalışmaları kapsamında yıkılması kararlaştırıldı. Alınan kararın ardından polis merkezinin aynı bölgeye yapılan ve 'Düztepe Şehit Hüseyin Cengiz Polis Merkezi' adı verilen binaya taşınmasının ardından, 47 yıllık eski bina Şahinbey Belediyesi ekipleri tarafından çevre güvenliğinin alınmasının ardından iş makineleri ile yıkıldı.

Yıkım çalışmalarını takip eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, polis merkezinin 47 yıllık eski bir bina olduğunu ve çürük raporu olduğu söyledi.

Düztepe Polis Merkezi için modern ve konforlu bina inşa ettikten sonra eski binayı yıktıklarını belirten Tahmazoğlu "Düztepe Polis Merkezi'nin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bu bina 47 yıllık bir bina, çürük raporu vardı ve yıkılması gerekiyordu. Yeni, konforlu, modern bir polis merkezi inşa edip hizmete aldık, bugünde bu eski binayı yıktık" dedi.