Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Genel Başkanı adayı Faruk Sezer, " Güçlü sivil toplum kuruluşu (STK ) olacağız, polis emeklilerinin sorunlarını çözeceğiz..! " dedi



Emniyet-Sen polis sendikası Genel Başkanı olan Emekli Polis Memuru Faruk Sezer, KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Genel Başkan Adayı olduğunu açıklamasının ardından emekli meslektaşlarıyla dün İstanbul'da tanışma toplantısı'nda biraraya geldi



Emekli Emniyet Mensupları Güç Birliğine Davet Portalı Genel Başkanı İmdat Sami Çiftçi ile portal yönetim kurulu üyelerinin organize ettiği dün İstanbul Merter Polis Evi'nde ( PEKOM-Polis Kongre Merkezi) gerçekleştirilen tanışma toplantısına Emniyet-Sen polis sendikası Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Sen'in bazı yöneticileri  ile çok sayıda dernek üyeleri ve  emekli polisler katıldı.



KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Genel Başkan Adayı emekli polis memuru Faruk Sezer, emekli olduktan bir hafta sonra derneğin Antalya Şubesine giderek üye olduğunu, çok sayıda dernek üyesi meslektaşları ile Emekli Emniyet Mensupları Güç Birliğine Davet Portalı Genel Başkanı İmdat Sami Çiftçi'den gelen " 2019 Eylül ayında gerçekleştirilecek KYÇ Genel Başkan ve yönetimine ekibin ile birlikte aday ol.." teklifi üzerine ekibinde yer alan arkadaşlarıyla birlikte dernek yönetimine aday olduklarını meslektaşları ile kamuoyuna duyurduğunu bildirdi.

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 40 şubesi faaliyette olan KYÇ dernek üyeleri tanışmak amacıyla düzenlenen toplantılara katılmak amacıyla ekip arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını belirten Faruk Sezer, ilk duraklarının İzmir Şubesi olduğunu, buradaki meslektaşlarıyla tanıştıklarını ve dertleştiklerini ifade ederek, ikinci duraklarının İstanbul olduğunu, burada emekli meslektaşlarıyla biraraya gelmekten ve tanışmaktam çok memnuniyet duyduklarını toplantıya katılanlara ifade etti. 

Faruk Sezer, toplantıya katılan meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada, Emniyet Sen Genel Başkanı sıfatıyla,polislerin özlük ve sosyal haklara kavuşması için çok mücadele verdiğini, bu zorlu mücadele sürecinde 10 kez meslekten ihraç edilmesine rağmen mahkemede hak ve hukukunu arayarak yeniden mesleğe döndüğünü, bu yıl içerisinde de kendi isteğiyle 47 yaşında emekliye ayrıldığını belirterek, emekli meslektaşlarının sorunlarını çözüme kavuşturmak amacıyla KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Derneği'nin Genel Başkanı görevine ve yönetimine talip olduğunu, seçilmesi halinde projelerini ve vaatlerini meslektaşlarına tek tek şöyle sıraladı :

- Çalışanı ve emeklisi ile iki milyon kişinin Genel başkanı olmak için ekip arkadaşlarım ile birlikte bu göreve talibiz..

-Emekli maaşları ile kıt kanaat geçinmek zorunda bırakılan meslektaşlarımızı hak ettikleri özlük ve sosyal haklara kavuşturmak için mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. 24 Haziran seçimleri öncesi dört siyasi partinin genel başkanları tarafından polislere verilen 3600 ek gösterge vaadinin takipçisi olacağız. 3600 ek göstergenin tahsil farkı gözetilmeksizin tüm polislere verilmesi için girişimlerde bulunacağız. 

- Egolarımız için değil teşkilatımızın idealleri için geliyoruz.

- Homojen bir ekibimiz yok ..Gönüllü olarak çalışarak  hizmet etmek isteyen her üye arkadaşımıza ekibimiz de yer vereceğiz..

- Devri sabık yaratmak amacımız yok.Lakin bu demek değil ki,yolsuzluk ve usulsüzlüğün tespiti halinde yasal zeminde hak aramayacağız.Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

- Yönetimimizde her işin uzmanı arkadaşlarımıza yer vereceğiz.

- Yaşlı meslektaşlarımız için yaşlı evleri açaçağız.

- Mevcut Sosyal tesislerimizde ve açılacak olanlarda da kar amacı güdülmeyecek.Her üründen işletme masrafları çıktıktan sonra % 1 kar marjı konulacaktır.

- Dernek üyeliği için online üyelik sistemini devreye sokacağız.Bu iş için alt yapının hazır olduğu sadece işin finans sorununun kaldığını sizlere söyleyebilirim..

- Dernek üyelik aidat ücreti yıllık 1 TL olarak sembolik olacak..
.
- 81 ilde ve büyük ilçelerimizde dernek şubeleri açacağız..İstanbul'da 6 şubemiz olacak.

- Ayrıca yedi çoğrafi bölgemizde bölge başkanlarımız olacak.
.
- Emniyet teşkiatımıza ait mevcut sosyal tesisler ile Polis evlerinden mensuplarımızın  daha fazla istifade etmesini sağlayacağız.
.
- Teşkilat mensuplarının yüksel tahsil yapan çocukları için yurt temin edilmesini ve ayrıca bu talebelere burs verilmesini sağlayacağız.

- Genel Başkan seçilmem halinde halen bu görevi yürüten Sayın Mustafa ACAR'a onursal başkanlık teklif edilip plaket vereceğiz.
.
- Dernek yönetiminde il emniyet müdürlüğü yapmış rütbeliden,1 sınıf emniyet müdürüne, orta K'lı amirden mahalle bekçiye kadar herkese yer vereceğiz.
.
- Küskünlükleri ve kırgınlıkları ortadan kaldıracağız..

- Halen 40 ilde görev yapan şube başkanları ile göreve devam etmek istediğimizi ( sadece 1 şube ) hariç bildireceğiz..

- POLEMDER Güvenliğin daha aktif hale getirilmesini sağlayacağız..Burada çalışmak isteyen emekli mensuplarımıza iş vereceğiz..

- Güçlü ve saygın bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmanın yolunun derneğimize sahip çıkmaktan ve üye olmaktan geçtiğini biliyoruz.Bunun için her emekli üyenin en az 5 arkadaşını derneğimize üye yapmaya götürmesini istiyoruz.

- Mevcut şubelerde üyelik işlemlerinin daha basitleştirilmesini sağlayacağız..

- Her meslektaşımıza mevcut avukat arkadaşlarımız ile hukuki destek vereceğiz.."




Faruk Sezer, İstanbul ziyaretinin mahiyeti hakkında Haber Müdürümüz Halis Kahraman'a şunları söyledi : 

" KYÇ Türkiye Polis Emeklileri Derneğinin Genel Başkanı adayı olarak 28.10.2018 Pazar günü saat 12.00'da İstanbul PEKOM Polis Kongre Merkezinde (Merter Polisevi) katıldığım toplantı, İstanbul ilindeki dernek merkezi ve şubelerini kapsayacak şekilde planlanmış bir etkinlik olmayıp, bu toplantı bizlere desteklerini açıklayan meslektaşlarımızla buluşup, onlarla tanışma ve çalışma grupları oluşturma toplantısıdır.

Bunun dışında dernek genel merkezimizi ve bütün şubelerini kapsayan ziyaretlerimiz ileriki günlerde açıklayacağımız program dahilinde tarafımızca ayrıca gerçekleştirilecektir."


SOSYAL MEDYA DA ÇOK SAYIDA YORUM YAZILDI 



İmdat Sami Çiftçi (Emekli Emniyet Mensupları Güç Birliğine Davet Portalı Genel Başkanı )

:
28/10/2018 Günlerden Pazar ..Yer : (PEKOM) İstanbul Polis Kongre Merkezi..Konuşmacı Emniyet Sen Genel Başkanı Sayın Faruk SEZER...

Erkenden arkadaşlarımızla giderek sohbet etmeye başladık... Polis emeklilerinin birlik ve beraberlik mücadelesi için duyarlılık gösteren meslektaşlarımız üçer beşer gelmeye başladılar... Çaylarımızı yudumlarken toplantıya gelen meslektaşlarımızın gözlerinde meslek aşkının bitmediğini gördük... Ve hep deriz ya emekli olduktan sonra ikinci bir iş arayışı içinde olan bizler çoğunluğumuz ikinci bir işte çalışan arkadaşlardık... Sorunlarımız aynıydı.. Sanki konuşurken bir aile gibiydik..aynı çatı altında aynı dertlerden muzdarıp aile fertleriydik.....

Ve PEKOM'un giriş kapısında Sayın Faruk SEZER'i Ve arkadaşlarımızı karşıladık..Aynı heyecan ve aynı duygular içinde olduklarını gördük .. Toplantı salonuna çıktığımızda mütevazi kişiliği ile kendisinden yaşca büyük abilerinin elini tek tek sıkarak... konuşmam uzun olursa beni hoş görün diyerek söz aldı ve anlattı... Mücadeleyi anlattı.. birlik ve beraberliği anlattı... Neler yapılmadı ve neler yapılabiliri anlattı. Hiç duymadığımız projelerden bahsetti... Sorunlarımızı çözümleri ile bir bir masaya yatırdı. Anlattıkları bitsin diye sabırsızlanan bizler konuşmanın sonunda soru yağmuruna tuttuk... Makul ve mantıklı cevaplar alınca gördük ki kimse ile kavgacı değil... Egosantrik değil.." Ben" demiyor.., hep biz diyor.. Kimseyi kırmamak adına isim telafuz etmiyor...

Polis teşkilatının sesi olmak adına çıktıkları yolda EMNİYET-SEN mücadelesini anlatırken gözlerinin dolduğuna şahit olduk.. Fakat gördük kİ karşımızda konuşmacı olarak bulunan Sn Faruk Sezer zaten bizim hafızalarımıza "ANGARYAYA SON-MESAİİ PARALARINI İSTİYORUZ--3600 BİZİM HAKKIMIZ--BU KUMANYALAR REZALET--SENDİKA Bizim hakkımız diye haykıran adamdı...Şimdi de Mesleğe yıllarını veren Abileri için 46 yaşında emekli olmuş biri için boş durmayı gururuna yedirememiş " GÜÇLÜ STK " Olma yolunda ilk adımını istanbuldan atmıştı...

Polis Emeklilerinin Siyasi iradenin karşısında elinin güçlü olması için ve Hak ve Hukuk mücadelesi için susan bir lidere değil konuşan hak arayan elini masaya vuran bir öncü lidere ihtiyacı vardı... Bunu konuşmasının arasında örnek gösterdiği PANCAR MOTORLARI üreticileri Birliği'nin bile siyasi otoritenin her toplantsısnda boy gösterirken bir araya gelip güçlü STK olamayan polis teşkilatının çalışanı ve emeklisi ile kayda değer görülmediğini ifade etti. Haklıydı...Evet, sonuna kadar haklıydı....

Ve söz verdi...150 bin emekliye ayaklarına giderek tek tek üye yapacaklarını... hastalıkta -- sağlıkta ---hayırda ----şerde.. artık bir kapılarının olacağının sözünü verdi ... En kısa zamanda Yaşlı evini açacağını söyledi... Huzur evi demiyordu..Yaşlı evi diyordu.... Nedeni ortada henüz huzur bulamayan her açıdan refah ve insanca yaşam hakkına kavuşamayan biz emeklilerin huzuru hiç olmadı.....

Polis Teşkilatı Emeklisi Ve çalışanı ile meslekte onlarca yüzlerce bedel ödeyen içimizden biri... Bizden biri olan bu kara yağız delikanlıya destek verin... Arkasında durun...

Son virajdayız... Özlük ve sosyal haklarımız ortada aldıklarımız ortada alacaklarımız ortada.... Kaybedecek hiç bir şeyimiz yok... Zaten şimdiye kadar hiç bir kazancımız olmamış..

Yıllardır Polis Emeklisinin Sesi olmaya çalışan Hak Arama ve Haber portalı...Başkan ve yöneticileri olarak Sn; SEZER'i destekliyor ve arkasında duruyoruz..

Siz değerli Meslektaşlarımızdan da aynı duyarlılığı göstermelerini rica ediyoruz.....

Güçlü STK olma yolunda....FARUK SEZER diyoruz..

YOLUN AÇIK OLSUN...HAKKIMIZ DA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN.."


POLEMSES isimli whatsapp grup sayfası ile sosyal medyada yer alan bazı yorumlar şöyle sıralandı : 

Adnan Işık :
Tüm adaylara başarılar dilerim..Ben polisim ve emekli olan da artık rütbe makam ve ben bilirim demekten ve ne yaparsa yapsın demekten kurtulmak için benim adayım Faruk Sezer olup tüm meslektaşlarım ın desteklenmesini isterim ..Haydi yolun açık olsun başkan..Bizi yarı yolda bırakmasın inşallah..

Şefik Sefi :Genel başkanın amir veya memur olup olmaması önemli değil..Önemli olan bu görevi yapabilecek özelliklere sahip olması..Yeteri kadar bölündük birlikte olup haklarımızı savunabilecek bir ekibe ihtiyacımız var..

Cmaraba : Kim polis memuru olmaz diyor ki ? Liyakatli olup hak aramada önderlik yapacak, ayrıştırmayacak, birleştirecek ben' den ondan demeden her şubenin Genel Başkanı olacak kim olursa olsun ..Emeklinin rütbesi olmaz..

Karettelar : Neden polis memuru olmasın,polis meslekte iken okuyor üniversiteyi bitiriyor, avukat oluyor, mühendis oluyor, zamanında imkanları elvermediği için okuyamamak polisin suçu mu ? ASLANLAR GİBİ DE GENEL BAŞKAN OLUR EVELALLAH.

Mustafa YUNAK : Niye polis memuru Genel Başkan olmazmış ? Bütün işleri polis memuru yapıyor, amir sadece imza atıyor..Attığı imzayı da daha sonra kendi inkar ediyor, böyle bir şey oluyor da neden polis memuru olmuyor ? Sırf kendilerine pay biçmek için yapılan bir öneri bence..

Eyüp Navruz :
 Tabiki her aday olacak arkadaşımıza saygımız sonsuz ama benim adayım Faruk Sezer kardeşimizden yana sonuna kadar onu destekleyeceğim..

214840 : 18 yıldan beri müdür himayesinde arpalık gibi yönetilen bu dernekten sorarım acaba kaçımızın haberi vardı..Ben şahsıma 2 yıl öncesine kadar habersizdim.Şimdi bu portal sayesinde binlerce arkadaşımızı haberdar ettik.Amaç ne idi polis derneğini polis yönetsin..Ben Faruk Sezer ile bugün tanıştım babamın oğlu değil delege de değilim..Oy hakkım yok.. Lakin aday olmak isteyen var ise hodri meydan..Herkes aday olabilir..

Hikmet İskender :
Diğer adayları da dinleyelim ama bazıları diğerlerini dinlemeden kendi adayını açıklıyorlar..Bu da birlikteliğimizi değil bölünmemizi kutuplaşmamızı sağlarki çöküşümüzü hızlandırır..Daha seçime 11 ay var,  tüm adaylara eşit olalım, hepsini dinleyelim..İyi olan kazansın..

Süleyman Arslan :  Başarılarının devamını diliyorum. Bu yola baş koydun. Arkandayız gardaşım. Hep beraber kocaman bir emekliler yuvası olacak inşaallah.


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN