Ülke genelindeki huzur ve güvenliğin devam etmesi için karada suç ve suçluyla aralıksız mücadele eden Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı bünyesindeki hava unsurlarının 2018 yılında gerçekleştirdiği 21 bin 480 saat uçuşla gökyüzünden de güvenliği sağladı.




Ülke genelindeki terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, yasadışı göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, istihbarat, asayiş, trafik, toplumsal olaylar, kritik malzeme nakli, gösteri/tatbikat, eğitim, özel harekat unsurlarının operasyon bölgelerine nakli, her türlü operasyonel görüntüleme, kayıt ve canlı yayın, devlet büyüklerinin nakli ve korunması gibi alanlarda faaliyet yürüten Havacılık Daire Başkanlığı, envanterinde bulunan helikopter, insanlı keşif uçağı (İKU), insansız hava aracı (İHA) ve mini İHA/drone multikopterlerle 2018 yılında başarılı çalışmalara imza attı.

Ankara, Adana, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Van'da konuşlu Havacılık Müdürlüklerinin yanı sıra 14 Şubat 2018 itibarıyla 81 İl Emniyet Müdürlüğünde kurulan İHA Büro Amirlikleri 2018 yılında havadan güvenliği sağlamak için yoğun mesai harcadı.





Bu kapsamda, 2018'de helikopterlerle 6 bin 080 saat, İKU'larla  bin 255 saat, İHA'larla 5 bin 650 saat olmak üzere 12 bin 985 saat uçuş gerçekleştirildi. İHA büro amirlikleri bünyesindeki drone/mini İHA multikopterlerle ise 8 bin 495 saat görev icra edildi.

Böylece tüm hava unsurlarıyla bu yıl toplam 21 bin 480 saat uçuş yapıldı. Havacılık Daire Başkanlığının kurulduğu 1981 yılından bu yana geçen 37 yıllık süreçte ise hava unsurlarınca 122 bin 457 saat uçuş gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, huzur ve güven ortamının devamlılığı, vatandaşların  can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 2018 yılında olduğu gibi bu yıl da çalışmalarına havadan ve karadan tüm hızıyla devam edeceğini bildirdi. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN