Ulaştırma Bakanlığı," Fahiş fiyatla otobüs bileti satışı yapan firmaya ceza yok,uyarı var.." diye mağdur şikayetçi yolcuya yazılı cevap verdi.

Üniversite öğrencisi mağdur yolcu Mert Kahraman, Balıkesir Bandırma'da fahiş fiyatla otobüs bileti satışı yapan firmayı Ulaştırma Bakanlığına şikayet etti.Firmaya ağır para cezası ile Bandırma-Kütahya otobüs bileti 40 lira olmasına rağmen bileti fahiş fiyatla 60 liraya satın otobüs firmasından fazladan alınan 20 liranın yasal faiziyle birlikte kendisine iade edilmesini istedi.

Bakanlık ise, mağdur yolcuya verdiği cevabi yazıda ," Şikayete konu otobüs firması hakkında Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümleri uyarıca 5 kez UYARI cezası verildiği anlaşılmıştır.Konu hakkında Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmelik hükümlerinde başka bir müeyyide bulunmamaktadır.Ancak para iadesi için ilgili mahkemelere müracaat edebileceğiniz hususunu, Bilgilerinize rica ederim." denildi.

Bakanlığın verdiği cevabi yazıdan memnun olmayan mağdur yolcu Mert Kahraman, " Yolcuların mağduriyet yaşamaması ve caydırıcı olması için yolcu yoğunluğu olan dini bayramlarda ve resmi tatil günlerinde fırsatçılık yaparak fahiş fiyatla bilet satışı yapan otobüs firmaları hakkında Ulaştırma Bakanlığınca yasal bir düzenleme yapılarak ağır para cezası müeyyidesi uygulanmasını istiyorum." dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi olan Mert Kahraman, mağduriyet sürecini ayrıntılarıyla şöyle dile getirdi :

"Balıkesir Bandırma'da geçen yıl Kurban bayramının son günü otobüs seferlerinin tamamen dolması bir otobüs firmasını fahiş fiyatla bilet satışına yönlendirdi.

Kütahya'da üniversitede okuyan öğrenci olduğumdan dolayı Bandırma'dan Kütahya'ya dönüş yapabilmek için 40 lira olan otobüs yolcu biletini fahiş fiyatla 60 liraya satın almak zorunda kaldım.

Ulaştırma Bakanlığına geçen yıl başvuru yaparak, fahiş fiyatla bilet satışı yapan otobüs firması hakkında Bakanlık tarafından ağır para cezası uygulanmasını ve fazladan alınan 20 liranın yasal faiziyle birlikte tarafıma iade edilmesini talep ettim.

Ulaştırma Bakanlığı da, şikayetimi değerlendirek, otobüs firması hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Şikayetimi bir yılı aşkın süre sonucunda değerlendirerek neticeye kavuşturan Ulaştırma Bakanlığı Adana 5'inci Bölge Müdürlüğü bana ilettiği resmi cevabi yazıda, " Karayolları taşıma yönetmeliğinin 55. maddesi gereğince adı geçen firmaya 5 adet uyarma cezası verilmiştir.. "denildi.

Ancak, ben otobüs firmasına verilen 5 adet uyarı cezasını yetersiz buldum.Yeniden Bakanlığa başvuru yaparak, otobüs firmasına ağır para cezası verilmesini ve fazladan alınan 20 liranın yasal faiziyle birlikte tarafıma iade edilmesini talep ettim.

Şikayete konu olan otobüs firmasının merkezinin Adana'da bulunmasından dolayı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Adana 5'inci Bölge Müdürlüğü'nce bana iletilen ikinci cevabi resmi yazıda ise," Şikayete konu otobüs firması hakkında Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümleri uyarıca 5 kez UYARI cezası verildiği anlaşılmıştır.Konu hakkında Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmelik hükümlerinde başka bir müeyyide bulunmamaktadır.Ancak para iadesi için ilgili mahkemelere müracaat edebileceğiniz hususunu, Bilgilerinize rica ederim." denildi.

Yolcuların mağduriyet yaşamaması için yolcu yoğunluğu olan dini bayramlarda ve resmi tatil günlerinde fırsatçılık yaparak fahiş fiyatla bilet satışı yapan otobüs firmaları hakkında Ulaştırma Bakanlığınca yasal bir düzenleme yapılarak ağır para cezası müeyyidesi uygulanmasını istiyorum." 

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN