İstanbul'da görev üstlenen 18 yıllık Fahri Trafik Müfettişi Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da " Hızlı tren koltuklarında EMNİYET KEMERİ yok..! " dedi

Müfettiş Körpınar, 18 yıldır Fahri Trafik müfettişi olarak güzel ülkemizin trafik sorunlarına çözüm üretmek için emek verdiğini,olası trafik kazalarındaki kayıp sayısının azaltılması için öncelikle araç içinde emniyet kemeri takılmasını yıllardır önerdiğini, Bayram nedeniyle ailece Eskişehir’e Hızlı Trenle gittiğini belirterek, " İzmit’ten sonra saatte 255 km hıza ulaşan, hızlı trendeki koltuklarda ne yazık ki emniyet kemeri yoktu..! Yani bu kadar yüksek hıza ulaşabilen trende emniyet kemeri olmadığı için en ufak bir kaza oluşumunda yüzlerce can kaybı yaşayabilirdik..! " diyerek, Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demiryolu yetkililerini uyarı da bulunarak, " Sadece Yüksek Hızlı trenlere değil, sürati 60 km üzerine çıkan tüm yolcu trenlerimizdeki vagonlara kaliteli koltuk ile emniyet kemerlerini monte edelim ve kemer takma zorunluğu getirelim..! " dedi 





Müfettiş Prof. Dr. Mehmet Ali Körpınar, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı : 

"Güzel ülkemizdeki tren kazalarında son 15 yılda 1492 kişi kaybettik (19.5.2019-Sözcü).

Yine geçen yıl sonu Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT), Marşandiz istasyonuna giriş yaptığı sırada raylarda bulunan kılavuz treni ile çarpışmıştı. Kazada 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmiş, 92 kişi ise yaralanmıştı.

Ankara’da kaza yapan yüksek hızlı trenin vagonlarının içi görüntülendi. Vagonlardaki koltukların kazanın etkisiyle  paramparça olduğu görüldü.

Bayram nedeniyle ailece Eskişehir’e Hızlı Trenle gittik ve döndük. İlk kez hızlı trenle seyahat ettim. 18 yıldır Fahri Trafik müfettişi olarak güzel ülkemizin trafik sorunlarına çözüm üretmek için emek vermekteyim. Olası trafik kazalarındaki kayıp sayısının azaltılması için öncelikle araç içinde emniyet kemeri takılmasını yıllardır önermişimdir.

Ancak Eskişehir’e giderken İzmit’ten sonra saatte 255 km hıza ulaşan, hızlı trendeki koltuklarda ne yazık ki emniyet kemeri yoktu !!! Yani bu kadar yüksek hıza ulaşabilen trende emniyet kemeri olmadığı için en ufak bir kaza oluşumunda yüzlerce can kaybı yaşayabilirdik.

Öncelikle Ulaştırma Bakanlığını ve Devlet Demiryolu yetkililerini uyarmak isterim. Sadece Yüksek Hızlı trenlere değil, sürati 60 km üzerine çıkan tüm yolcu trenlerimizdeki vagonlara kaliteli koltuk ile emniyet kemerlerini monte edelim ve kemer takma zorunluğu getirelim..

Bu önemli uyarımı, umarım tüm yetkililer dikkate alır ve gereğini en kısa zamanda yaparlar.

Kazanan güzel ülkemiz ve değerli halkımız olacaktır.." 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN