24 Haziran seçimlerinden önce 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge sözü veren, ikinci 100 günlük eylem planına ise yalnızca öğretmenleri alan AKP hükümeti, seçimden önce bu yönde düzenleme yapıp yapmamayı tartışıyor..



Bazı parti yöneticileri, seçimden önce sadece öğretmenler için yapılacak bir düzenlemenin diğer meslek gruplarında tepki yaratacağını, bunun de seçime olumsuz yansımasının olacağını belirtiyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 24 Haziran seçimleri öncesinde gündeme getirdiği “polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağı” sözü AKP’yi zorluyor.

AKP, seçimden önce verilen bu sözle ilgili olarak 24 Haziran seçimlerinden sonra bir adım atmadı. Hatta ilk 100 günlük eylem planında bu konuya hiç değinilmezken, ikinci 100 günlük eylem planında ise yalnızca “Öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi’ hedefi yer aldı.

Bir süredir kulislerde seçimden önce öğretmenlerin emeklilik ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi konusunda bir düzenlemenin TBMM’den çıkarılabileceği konuşuluyor, hatta bu düzenlemenin bazı seçim yatırımlarının da içinde yer alacağı bir torba yasa teklifiyle TBMM gündemine getirilebileceği beklentisi dile getiriliyordu. Ancak hem parti hem de hükümet içinde bu konuda farklı görüşler olduğu belirtilirken düzenlemenin iki türlü de sıkıntı yaratacağı kaydediliyor.

Düzenlemenin seçimden önce çıkmasının göstergeleri yükseltilmeyen diğer meslek gruplarında tepki yaratacağını belirten bazı parti yöneticileri, “Seçimden önce sadece öğretmenlere dönük böyle bir adım atılırsa polis, hemşire ve din görevlileri ayağa kalkar. Bunun da sandığa yansıması olumsuz olur. Seçimden önce böyle bir adım atmak yerinde bir karar olmaz..” görüşünü dile getiriyor.

Parti içinde, çalışanlara böyle bir söz verildiği ve bir an önce çıkarılması gerektiğini düşünenler de bulunuyor. Bu görüşü savunanlar, “Ek gösterge vaadinde bulunan meslek gruplarında çok büyük bir beklenti oluştu. En azından ikinci 100 günlük eylem planında yer alan öğretmenlerle ilgili bir adım atılırsa diğer meslek gruplarının hükümete ve partiye güveni devam eder..” görüşünü ifade ediyor.

3600 sözü 5 yıllık süre için mi verildi ? 

Partide, ek göstergeyle ilgili hemen bir adım atılmasının sosyal güvenlik sistemindeki dengeleri bozacağı, seçim öncesi verilen sözlerin 5 yıllığına verildiğini, hükümetin bir sonraki genel seçime kadar süresinin olduğu da bir başka görüş olarak dile getiriliyor.



Tahsil farkı gözetilmeksizin tüm polislere 3600 ek gösterge verilsin..!

Öte yandan, emektar polislerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Cumhurbaşkanına hitaben göderdikleri dilekçeler de ;

EMEKLİSİ, AKTİF ÇALIŞANI VE AİLELERİ İLE BİRLİKTE TÜM EMNİYET TEŞKİLATININ TALEBİ,
3600 EK GÖSTERGE RAKAMININ BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE,
TAHSİL DURUMU GÖZETİLMEKSİZİN,
EMEKLİSİ VE ÇALIŞANIYLA TÜM EMNİYET TEŞKİLATI PERSONELİNE VERİLMESİDİR. "
ifadelerine yer verdiği öğrenildi..

ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN