Emekli 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Elbirler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da," İlk Kadın Emniyet Müdürü Şerife Feriha Sanerk'i rahmet ve şükranla anıyoruz..! " dedi



Yavuz Elbirler, paylaşımında ; " O, bizim meslek büyüğümüz, öğrencilik yıllarımız da teyzemiz, örnek bir büyüğümüz idi. Rahmet ve şükranla anıyoruz.." dedi 

Yavuz Elbirler'in sosyal medya hesabından İlk Kadın Emniyet Müdürü Şerife Feriha Sanerk hakkında yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 



Şerife Feriha SANERK  
İlk Türk Kadın Emniyet Müdürü.


(Doğum : 1923, İzmir ) - (Ölüm : 19 Kasım 2010, Antalya),

İzmir ve Ankara'da yaşadı, eğitim gördü. 1941'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine ilk kız öğrenci olarak girdi.

Kaymakamlık kursunu bitirmesine karşın cinsiyeti nedeniyle kaymakam olma isteği geri çevrilince Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurdu komiser muavini olarak göreve başladı.

1953'te Emniyet Müdürü rütbesine yükselmesine karşın kadın olduğu için ataması gerçekleştirilmedi. Olayı yargıya taşıdı ve kazanarak aynı yıl göreve atandı. 1974 yılında emekliye ayrıldı.

Feriha Sanerk, 27 Kasım 2008 tarihinde, "Uluslararası İş’te Kadın Kongresi"nde plaket almış, hayatı "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" belgeseli kapsamında konu edilmiştir.

O, bizim meslek büyüğümüz, öğrencilik yıllarımız da teyzemiz, örnek bir büyüğümüz idi. Rahmet ve şükranla anıyoruz.." 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN