CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmasında, daha önceki mitingler de verdiği vaadini bir kez daha tekrarladı :

Bir kez daha söyleyeyim; Öğretmenler ve polislere 3600 ek göstergeyi vereceğiz. Sözleşmeli öğretmenlik kalkacak.Polislere sendikal hak vereceğiz, angarya işlerden kurtaracağız.Saat başı fazla mesai ücreti vereceğiz." dedi 


Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

CHP LİSTELERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dün biraz sesim kısıldı, Doktorlar bir gün dinlendir dedi. Tam iptal edecektik baktık yandaş medya saldırıyor. "CHP'de kriz", "Muharrem İnce küstü" yarahatlıkla bir sesin bile kısılamıyor bu ülkede.

Dedim ki arkadaşlara yiyelim iğneyi gidelim Bartın'a. Çaresi yok. Şimdi bütün Türkiye'ye birkaç uyarım olacak. Birincisi, milletvekili listeleri açıklandı mı memnun olan olur olmayan olur, hepimiz için geçerli bu. Fakat hedef büyük, zaman dar, işimiz çok. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız. Sonra listeleri genel merkez yapar.

Allah'ın izniyle ben cumhurbaşkanı olduğumda milletvekili listesi değil bakanlar kurulu listesi yapacağım. Bu işlere takılmayın. CHP'yi hiç haber yapmazlar böyle fırsat buldularmı konuşurlar. Sonra sadece CHP'lilerin değil AK Partili kardeşlerimin de ülkücü kardeşlerimin de HDP'li kardeşlerimin de Saadet Partili kardeşlerimin de hepsinin oyunu istiyorum.

ANKET SONUÇLARI

İkinci konu, şu televizyonlara çıkan anketçilerin bir kısmı, hepsini demiyorum onları ciddiye almayın. Onlar birlerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl da gör araştırmayı. Gel 100 bin kişiyi görseydin Adana'da. Otobüsümüzde yer var. Mahçup olacaklar biz bu seçimi alacağız.

Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur hiç kuşkunuz olmasın.

TRT

TRT 1 13-20 Mayıs arasında sayın Erdoğan'a 1 saat 57 dakika söz vermiş. Muharrem İnce'ye 16 dakika. TRT payı ödüyor muyuz? Sadece Erdoğan'a oy verenler mi ödüyor. Ey Erdoğan haberin yok mu burada kul hakkı var. Ben TRT'ye hakkımı haram ediyorum. Haram zıkkım olsun.

Ben televizyonlarda bütün adatların karşılıklı tartışmasını istiyorum. Bartın'dan son kez tekrar ediyorum. Televizyona çıkalım uygar ülkelerde nasıl oluyorsa öyle yapalım. Ha diyorsanız ben senin gibi öyle açıkta küçük notlarla konuşamam, ben aslında camdan konuşuyorum, söz sana televiyonda da promter kursunlar.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız. Avukatlara sesleniyorum. Cübbelerinizi arabanızda taşıyın. Sizi YSK'nın önüne çağırabilirim. Merak etmeyin 1 oyunuza zarar gelmeyecek.

EKONOMİ

Hukuk güvenliğini sağlayacağız. Bağımsız mahkemeler. ekonomimiz de bu kararlara bağlı. yabancı yatırımcı Türkiye'ye neden gelmiyor? Güvenmiyor Türkiye'ye. Para güvenli bir limanı sever tedirgin olur uluslararası sermaye. Ekonominin başına düzgün insanları getireceğiz.

Ekonomi ile ilgili kurumları bağımsız özerk hale getireceğiz. Merkez Bankası'nın başkanını CHP genel merkezine davet etmeyeceğiz, onurunu kırmayacağız. İlk kez bir şey daha olacak. Türkiye'de yıllardır duyduğumuz şey ey milletim kemer sık tasarruf yap... Millete söylenir hep. Hayır bunu değiştiriyoruz. Bu sefer kemer sıkma sırası devlette olacak. Milletin kemer sıkacak hali kalmadı.

Nasıl olacak? Bir; israf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Saraylarda yaşamayacak cumhurbaşkanı. O saray da yaşamayacağım söz. Orayı bilim merkezi yapacağız. Nerede yaşayacaksın Muharrem İnce? Nerede mi, 16 yıldır vekilim 14 sene kira da oturdum 1,5 sene oldu evimi alalı, evim bana saray gibi geliyor zaten. Devletin işleri için de Çankaya Köşkü'nü kullanırım.

EĞİTİM

İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. O sarayda yaşamayacak cumhurbaşkanı söz. Orayı üniversite sınavından yüksek puan alan gençlere vereceğiz. Ben evimde oturacağım. Devletin işleri için Çankaya Köşk'ünü kullanırım Atatürk'ün yaptığı gibi.

Parayı nereden bulacaksın Muharrem ince? Sen Suriyelilere 40 milyar doları nereden buldunsa oradan bulacağım

Eğitim için uzlaşacağız. Masanın etrafında her partiden olacak. Milli eğitim politikasında önce uzlaşacağız.

24 Haziran'da sınav vardı. Ne oldu? değişti. Sürekli değişiklik yaptılar. Sınava iki ay kala da tarihini değiştirdiler. Gençler sınava girecekken kabine girecek şimdi. Hayatta en önemli şey çocuğumuz diyoruz da eğitimi çok mu önemsiz. Dalga geçiyor dalga. Çocukların sorularını çaldılar. Fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor çaldırmayacağım. FETÖ'yle birlikte çaldılar. Sınavları şöyle okurdum; önce ismini ataçla kapardım ismini görmeyeyim diye. Adil olsun diye.

Sizde güneş paneli var mı? Nereden bulacağız enerjiyi? Güneşten, rüzgardan, yenilenebilir kaynaklardan. Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini iyi değerlendirirsek 100 yapıyorsak 130 yaparız. 30 da artar. Güneş enerjisini depolamak zor iş. Bu konuda uzman gençlere ihtiyaç var. Her yıl 10 bin genci yurtdışına göndereceğiz. O gelip meydanlarda tezek, pislik diyecek ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak.

Benim Cumhurbaşkanlığımda Genelkurmay Başkanı helikoptere binip birilerini tehdit etmeye giderse hemen görevden alacağım

Cumhurbaşkanı TEOG'u kaldırınca kalkmayacak. Cumhurbaşkanı faizleri düşürün diye talimat vermeyecek.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikamız kararlı, tutarlı olacak. Atatürk'ün yaptığı gibi.

Dış politika meydanlarda kavga ederek olmaz.Dış politika arka tarafta masada konuşarak olur.

Koca Türkiye Cumhuriyeti 4 milyon Suriyeliye bakıyor, orada büyükelçimiz yok. Neden; Tayyip Erdoğan Esad'a kızmış

ÇİFTÇİYE 3 LİRA MAZOT SÖZÜ VERDİ

Asgari ücret 2200 TL olacak. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Emekliler önce torunlarınıza sonra size. Önce gençlere. Benim gençlerimin Fransa gençliğinden ne farkı var?


ULUSALSES.COM