Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, İstanbul'da düzenlenen törenlerle kutlandı.



Hafta kapsamında ilk olarak İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı tarafından,Taksim'de Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören son buldu.

Ardından Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezinde İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından etkinlik yapıldı. Bu etkinliğe, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı,İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Yırtar,Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz,İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mesut Cihaner,kamu kurumlarının daire müdürleri,sivil toplum örgütlerinin temsilcileri,Jandarma ve Emniyet personeli,ilk,orta ve lise okullarının öğretmen ve öğrencileri,basın mensupları ve diğer davetliler katıldı.



Burada konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Toplumun bu konuda bilinçlenmesini amaçladıklarını ifade eden Kalkancı, "Dünyada ve ülkemizde on binlerce insan trafikte hayatını kaybediyor, yaralanıyor, sakat kalıyor. Biz bunu aşmaya çalışıyoruz. Bunun için önlemler alıyoruz."dedi.

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Yırtar ,İstanbul'un Türkiye'nin en kalabalık kenti olduğunu belirterek, "Şehrimiz sosyal, tarihi ve turizm etkinlikleri bakımından çok büyük uluslararası programlara ev sahipliği yapmaktadır. Bunun içinİstanbul çok öneme sahip bir şehirdir." diye konuştu.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Trafik Müdürü Yunus Emre Ayözen ise, Trafik kazalarının insan hatalarından kaynaklandığını belirterek, genç yaşlarda trafik bilincinin oluşması amacıyla,Topkapı Trafik Eğitim Parkında her gün ortalama 350 okul öncesi,ilk ve orta öğretim öğrencisine trafik eğitimi verdiklerini söyledi.



Konuşmaların ardından ;
"-Yılın en iyi Jandarma trafik personeli seçilen Hüseyin Toros,
-Yılın en iyi trafik polis memuru seçilen Ömer Yılmaz,
-Yılın en iyi Fahri Trafik Müfettişi seçilen Münür Nurettin Çeliktutan,
-Yılın en iyi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi trafik görevlisi seçilen İsmail Yavuz,
-Yılın en iyi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi itfaiye şoförü seçilen Mustafa Çelebi
-Yılın en iyi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İETT şoförü seçilen İhsan Doğan,
-Yılın en iyi İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tramvay makinisti seçilen Erdinç Işık,
-Yılın en iyi Taksi şoförü seçilen Yaşar Recep Memişçi,
-Yılın en iyi Özel Halk Otobüsü şoförü seçilen Erdem Tayyeri,
-Yılın en iyi Okul servis şoförü seçilen Şerif Kocataş,
-Yılın en iyi minibüs şoförü seçilen Serdar Öztürk,
-Yılın en iyi nakliye şoförü seçilen Vehbi Ulaş,
-Yılın en iyi şehirlerarası otobüs Emin Ali Katip'e birer kol saati ve plaket verildi.

Etkinlik, verilen kokteylin ardından sona erdi.

Öte yandan Topkapı'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda eğlence alanları kuruldu, alanda çocuklara trafik eğitimi verildi. 

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN