İstanbul Emniyet Müdürlüğü, basın duyurusu ile Fatih ilçesinde yaşanan gasp olayının şüphelilerinin yakalandığını ve adli makamlarca 2 şüphelinin tutuklandığını kamuoyuna duyurdu..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi'nde yer alan basın duyurusu'nda şu ifadeler yer aldı : 

"19.12.2016 günü saat 08.50 sıralarında İlimiz Fatih ilçesinde bulunan bir döviz bürosunda çalışan Y.H.Ü. ve M.K. isimli şahısların içerisinde para bulunan iki çanta ile çalıştıkları işyerlerinin karşısındaki döviz bürosundan kendi işyerlerine geçtikleri esnada yüzleri kapalı (3) şahıs tarafından silahla ateş edilerek yaralanmalarının devamında içerisinde 1.255.000 TL ve 30.000 Euro bulunan bir çanta gasp edilmiş, şüpheliler araçla olay yerinden kaçmıştır.

Konu ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmalarda gasp olayına konu araç aynı gün olay yerinin iki sokak arkasında terk edilmiş vaziyette bulunmuştur.

Yapılan çalışmalarda şüphelilerin kaldıkları tespit edilen ve İlimiz Esenyurt ilçesinde bulunan bir adrese 20.12.2016 günü yapılan operasyonda Çin Uyruklu U.S. (19), Y.U. (25), A.Y. (28) isimli erkek şahıslar yakalanmış, ikamette yapılan aramalarda olayda gasp edilen para ele geçirilmiştir.

Yapılan çalışmaların devamında olayla bağlantısı bulunduğu tespit edilen Afganistan uyruklu A.N. (29) isimli erkek şahıs 21.12.2016 günü yakalanmıştır.

23.12.2016 günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden U.S. ve A.Y. isimli şahıslar hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, Y.U. ve A.N. isimli şahıslar ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. "


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN