Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Türkiye gazetesi aracılığıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bir öneri sundu.

Müfettiş Halis Kahraman, Türkiye gazetesi'nde " Bir derdim var..! Anlat derdini Feridun ağabeye.. " isimli köşeye bir yazı gönderdi.

Gazete'nin bugün (1 Haziran 2018 ) yayımlanan nüshasında şu ifadeler yer aldı :



" Feridun Ağabey, devasa kent İstanbul'da trafiğe her geçen gün yüzlerce motorlu araç katılıyor.

Trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı 4 milyonu aştı. Trafik denetiminde görevli trafik polis sayısı İstanbul'da çok yetersiz kaldı. Sivil ve resmî polis ekiplerinin bazılarına trafik ceza makbuzu dağıtıldı ve trafikte rastladıklarını kural ihlallerine ceza kesmeleri istendi. Ancak, bu ekipler asli görevlerinin yanı sıra gayret etmekle birlikte yeterince trafik denetimi yapamıyorlar.

Eğer amaç konuya çözüm üretmekse ki durum öyledir etkin ve sürekli trafik denetimi yapılması için görevli tüm sivil ve resmî polis ekiplerine trafik ceza makbuzu dağıtılmalı ve birim amirleri tarafından da trafik denetimine katılıp katılmadıkları takip edilmeli ve denetlenmelidir.

Böylece trafik polisi açığı bir nebze olsun kapatılacak ve trafik suçu işleyen sürücüler cezasız kalmayacaktır. Bu uygulama, sürücülerde, dikkatli olmaları konusunda bir algı oluşturacaktır.

Bu önerimi İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerine değerlendirilmek üzere iletir misiniz?

Halis Kahraman-Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER**MURAT AYDIN