Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği basın sözcüsü Halis Kahraman, " İstanbul'da 4 bin trafik müfettişine ihtiyaç var.
İstanbul'da acilen müfettiş alımı yapılmalıdır..Böylece,İstanbul'da yeterli sayıda müfettiş görevlendirmesi yapılması ile megakentte etkin bir trafik denetimi yapılacak, kural ihlali yapan sürücüler cezasız kalmayacak, böylece trafik düzeni daha kolay sağlanacaktır. "
dedi

Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü Halis Kahraman, Başbakanlık BİMER aracılığıyla, Başbakan'ın Kurul Başkanı olduğu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı,İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne iletilmesini istediği başvurusunda, " İstanbul ilinde halen yaklaşık 3 bin 800 Fahri Trafik Müfettişi görev yapmaktadır.Bu durumda, mevcut yasa uyarınca İstanbul'da 4 bin müfettişe ihtiyaç duyulmaktadır.İstanbul ilinin Fahri Trafik Müfettişi ihtiyacının karşılanması için Müfettiş alımı yapılması gerekmektedir." dedi


FTM basın sözcüsü Halis Kahraman'ın 20.5.2017 tarihli, 1700717796 sayılı BİMER başvurusunda şu ifadeler yer aldı :

" İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün 10.10.2016 tarihli basın duyurusu ile İzmir ilinin Fahri Trafik Müfettişliği ihtiyacını karşılamak için, “Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde” belirtilen esaslara göre Fahri Trafik Müfettişi olmaya istekli vatandaşların müracaatları kabul edilmiştir.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne yaklaşık 3 milyon 900 bin motorlu araç kayıtlıdır. Mevcut Karayolları trafik kanununa göre, Fahri Trafik Müfettişi sayısı, o ildeki trafiğe kayıtlı araç sayısının binde 2 oranına göre belirlenmesi öngörülmektedir.

Bu durumda, İstanbul'da trafiğe kayıtlı yaklaşık 3 milyon 900 bin motorlu araç olduğundan, mevcut Karayolları trafik kanunu uyarınca, Fahri Trafik Müfettiş sayısının 7 bin 800 olması gerekmektedir.

Oysa, İstanbul ilinde halen yaklaşık 3 bin 800 Fahri Trafik Müfettişi görev yapmaktadır.Bu durumda, mevcut yasa uyarınca İstanbul'da 4 bin müfettişe ihtiyaç duyulmaktadır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polisin FETÖ terör örgütüyle ilişkisinin adli makamlarca tespit edilmesi sonucu, polislerin meslekten ihraç edilmesi ve görevden uzaklaştırılması nedeniyle, trafik denetiminde görevli polis sayısı eksildiğinden, bu açığın kapatılması için İstanbul ilinin Fahri Trafik Müfettişi ihtiyacının karşılanması için Müfettiş alımı yapılması gerekmektedir.

İstanbul'da yeterli sayıda müfettiş görevlendirmesi yapılması ile megakentte etkin bir trafik denetimi yapılacak, kural ihlali yapan sürücüler cezasız kalmayacak, böylece trafik düzeni daha kolay sağlanacaktır.

Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin yönetim kurulu üyesi ve basın sözcüsü kimliğimle ; Başbakan'ın Kurul Başkanı olduğu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı,İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bu talebimin gereğinin yapılması için iletilmesini istiyorum.

İş bu talebimin gereğinin ivedi yapılmasına ve neticeden tarafıma bilgi verilmesine emir ve müsaadelerinizi arz ederim."


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN