İstanbul’da başarıyla test edilen “akıllı park çözümleri” sayesinde otoparkları önceden rezerve etme imkânı olacak

Vodafone ve Huawei’nin dünya çapında başlattığı “TechCity” (Teknoloji Şehri) projesi kapsamında seçilen İstanbul’da canlı akıllı park çözümü ilk defa test edildi.

Dar Bantta Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen canlı araç testinde asfalt altına yerleştirilen sensör vasıtasıyla park eden aracın bilgisi başarıyla takip edildi. Böylece İstanbullular gidecekleri lokasyondaki park yerini önceden rezerve etme imkânına sahip olacak.

Dar Bantta Nesnelerin İnterneti teknolojisinin 5G için önemli bir adım olduğunu belirten Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mallik Rao, “İlk olarak Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde Türkiye ile tanıştırdığımız bu teknolojiyi İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak şekilde sunmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz canlı araç testiyle İstanbul’un park sorununu rahatlatmaya yönelik ilk adımı attık.

Dar Bantta Nesnelerin İnterneti, uzun erimli mobil bağlantıya ve düşük enerji tüketimine ihtiyaç duyan nesneler için uzun pil ömrü ve geniş kapsama alanı sunan, düşük maliyetli bir LPWA (Low Power Wide Area - Düşük Enerjili Geniş Alan) teknolojisi olarak tanımlanıyor.

Vodafone olarak, ilerleyen zamanlarda Dar Bantta Nesnelerin İnterneti hizmetlerini sanayi sektörü için elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının uzaktan okunması, aydınlatma, demirbaş takibi, tarımda ve her türlü sensör izleme gibi faaliyet alanlarında Türkiye pazarına sunacağız”
dedi.


www.ulusalses.com