İzmir'in en eski okullarından Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak istediği ileri sürülen okul müdürü Selamettin Demirhan görevden alındı.



Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından İzmir’in Atatürk Lisesi’nde 13 Mayıs Pazar günü “müdür skandalı” yaşanmıştı. 12'nci sınıf öğrencilerinin mezuniyet balosunda geleneksel olarak Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı okunmak istenmişti. Okul müdürü Selamettin Demirhan, ‘siyasi gösteri' iddiasında bulunarak, marşın okunmasına izin vermemişti.

Fakat öğrenciler okul müdürünün yasağını tanımamış ve kep atma merasimi esnasında hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylemeye başlamıştı.

Öğrenciler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmıştı. Bunun üzerine Demirhan sahneye çıkarak mikrofondan öğrencilere müdahale etmiş, “Ben bu okulda okul marşından başka bir marş söyletmem. Başka slogan attırmam” demişti.

Öğrencileri okul müdürünü yuhalayarak protesto etmiş ve İmzir Marşı’nı tekrar söylemişti. Müdür Demirhan da öğrencilerin sesini bastırmak için hoparlörlerden yüksek sesli pop müzik yayını başlatmıştı.


ULUSALSES.COM