İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde Özel Harekat Şubeleri'nde terörle mücadele eden emekli polisler tarafından kurulan Ege Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği (EGEPÖHDER), düzenlenen törenle açıldı.





Dernek Başkanı Uğur Yenen, "Biz 90'lı yılların polis özel harekatçılarıyız. Meslek hayatımız imkansızlık ve çileli bir seferberlikti. Şimdi emekli olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılıyoruz, son nefesimize kadar hainlerle savaşacağımıza yemin ediyoruz. Bizler savaşacak ve şehit olacak kadar genciz" dedi.

Gazi Mahallesi Abdullah Arda Meydanı'ndaki Meydan İş Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, EGEPÖHDER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yenen, emekli ve görevdeki özel harekat polisleri, şehit yakınları, gazilerle davetliler katıldı.

Amaçlarının, üyelerin her türlü sorunlarına çare bulmak, şehit, gazi ve hayatını çeşitli nedenlerle kaybeden meslektaşlarının emanetlerine sahip çıkmak olduğunu dile getiren EGEPÖHDER Yönetim Kurulu Başkanı Yenen,"Tüm terör örgütleri birlik olup zehrini kusmaktadır. Bunun en acı örneği 15 Temmuz'dur. 15 Temmuz'da en fazla acıyı emniyet, emniyetin içinde de biz özel harekatçılar olarak 53 şehitle yaşamış bulunmaktayız.

Düşmana bile atmadıkları bombaları Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na atan hainleri unutmadık. Biz 90'lı yılların özel harekatçılarıyız. Meslek hayatımız imkansızlık ve çileli bir seferberlikti. Şimdi emekli olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın seferberlik ilanına katılıyoruz, son nefesimize kadar hainlerle savaşacağımıza yemin ediyoruz.

Bizler savaşacak ve şehit olacak kadar genciz. 15 Temmuz'da olduğu gibi bu vatan için bize verilecek her türlü göreve hazırız"
dedi.

"ŞEHİDİMİZİ TOPRAĞA 150 GRAM VERDİK"


15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bulunduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Aşkın, "Toprakları, o toprak için canlarını veren kahramanlar vatan yapar. Türk Emniyet Teşkilatı da bu kahramanların teşkilatıdır. Bu kahramanların en özeli de özel harekatçılardır. Kuruldukları günden bu yana aslanlar gibi bu vatan için çarpıştılar. Yüzlerce şehit verdiler. Tek bir olayda verdiğimiz en çok şehidi de alçak terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain saldırısında verdik.

Ben o sabah saat 07.30'da orada bulunan manzarayı gören bir kardeşinizim. Benim gibi Özel Harekatta bulunmuş 2 polis başmüfettişi arkadaşımla gece Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeyken, Özel Harekatta durumun çok kötü olduğunu öğrenince sabah oraya geçtik. O alçak saldırının izlerini yakından gördüm, şu anda da burnumun direği sızlıyor. Havacılık Dairesi Başkanlığımız da orada şehitler verdi, Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaş, Darbe İnceleme Komisyonu'nda, 'Alçaklar, PKK terör örgütünün üzerine atmaya kıyamadıkları en güçlü bombalarını asker elbisesi giyinmiş hain teröristler, kahramanlarımızın üzerine attılar' dedi. Orada çok sevdiğim kardeşlerimi şehadete uğurladım. Bir tanesini toprağa 150 gram olarak koyduk. Allah bir daha öyle günler yaşatmasın" diye konuştu.

GAZİ ÖZEL HAREKATÇININ SÖZLERİNİ AKTARDI

Polis olmanın yürek, özel harekatçı olmanın ise mangal gibi yürek istediğini kaydeden Aşkın, "Buradaki arkadaşlarımın hepsi o mangal gibi yüreklilerdir. Göreve başladığımda beni ziyarete geldiklerinde bir gazi arkadaşım bana, 'Sayın müdürüm, bugünlerde operasyonlar yapıyorsunuz. Bazıları çok riskli bunu da biliyorum, sizden bir şey istiyorum. Ben bir kaç gazi oldum ama rabbim bana şehadet nasip etmedi, bunun için yaşıyorum. Bu riskli operasyonlara genç fidanlarımızı göndermeyin ben size bir ekip toplayayım, belki rabbim bize orada şehadet nasip eder.' Bunu yürekten söylediklerini çok iyi biliyorum. Duruşlarıyla da devletlerine nasıl sahip çıktıklarını her zaman gösteriyorlar.

Biz dünyanın en güçlü devleti, en yüce milletiyiz ve hiç kimse zerre kadar umuda kapılmasın, biz topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar savaşıp savunacağız. 5 Ocak'ta, hain bir saldırı yaşadık. Orada, 1 çevik kuvvet polisi, 3 karakol polisi, 2 trafik polisi ve 1 asayiş şubesi polisiyle terör örgütünün en kıdemli, en tecrübeli teröristlerini perişan ettik. Büyük bir kahramanımızı da şehit verdik. Bu ülke, bu şehir çok güzel, emeklisiyle görevinde olanıyla hep birlikte çalışıyoruz"
dedi.

Asker ve polis dendiğinde akan suların duracağını belirten Belediye Başkanı Şenol, derneğin faaliyetlerine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

En son 15 Temmuz'da görülen kahramanlıkların geleceğin de garantisi olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Barış Emniyet Teşkilatı'nın en özel biriminin özel harekat şubeleri olduğunu söyledi.

Dualar eşliğinde yapılan açılışta şehitler için lokma da döktürüldü.

www.ulusalses.com