Emekli polis ve muhtar olan Refik Bilgiç, sosyal medya da trafikte maruz kaldığı Jandarma Astsubayın kendisine yönelik kötü muameleyi paylaştı..

Refik Bilgiç, sosyal medya'da yer alan " Polisin Sesi Ve Haklarını Koruma Platformu " isimli polis grubu sayfasındaki paylaşımın da " Aklıma acaba yukarılardan Jandarma'ya Polisin hala görevi başında olanının yada amekli olanının GBT sorgulamasından geçirilip, zorluk çıkarılması yönünde ve hatta hakarete ve suçlamaya tabi tutulması yönünde talimat mı var sorusu geldi ? " ifadelerini kullandı.




Emekli polis ve muhtar olan Refik Bilgiç, trafikte maruz kaldığı Jandarma Astsubayın kendisine yönelik kötü muameleyi anlatan paylaşımında şu ifadelere yer verdi :

" Emekli polisim ve yapılan son seçimlerde mahalleme muhtar seçildim..

Mahallemizden başka bi mahallede bulunan okula taşıma yapılıyor ve taşımayı yapan mahallemin insanı çocuğunu doktora muayeneye götürdüğü için aynı gün saat 15.20  sıralarında okuldan çıkan öğrencileri almaya geç kalabileceği için şahsımı telefonla aradı, okuldan öğrencileri servis aracı ile alıvermemi rica etti..

Ben de aynı gün okuldan öğrencileri alıvermek üzere servis aracı ile yola çıktım.Yolda bir trafik kazası olmuştu..Yol kapalı olduğu için aracı sağa çektim ve araçtan inip kaza yapan aracın yanına gittim. Bu arada jandarma trafik ekibi geldi. Kazada yan yatan aracın içinden kazazedeyi çıkardık..Bu arada olay yerinde yol kapalı olduğu için biraz araç birikti.Yol trafiğe açılırken jandarma ekibindeki uzman çavuşla konuştum ve kendisine muhtar ve emekli Polis olduğumu tanıttım.

Araçlar yolu açınca ben de servis aracına binip çalıştırıp, hareket ederken jandarma trafik astsubayı önümü kesti ve durmamı işaret edip sağ taraftan evrakları vermemi istedi.Ben de ehliyetimi verdim.Araç servis aracı ancak boş olmasina rağmen SRC ve Psikoteknik belgesi ayrıca nüfus cüzdanını da istedi.

Kendisine bu aracı ticari amaçla şoför olarak kullanmadığımı, emekli Polis ve ayrıca mahalle muhtarı olduğumu söyleyip kimliğimi ibraz etmeme rağmen şahsıma hitaben "Biz,çocukları herkese emanet edemiyoruz tacizcisi var, sapığı var..! " şeklinde akla zarar ifadelerle sorgulama yapacağını bildirdi. Nüfus cüzdanını da isteyip, GBT'mi sorguladı.Daha sonra da " İlla araç sahibi buraya gelecek.."  diye diretti. Ben de araç sahibini telefonla aradım, verdiğim adrese gelemesini istedim. Araç sahibi de bereket hastanede işi bitmiş ve yola çıkmıştı. Acele ile geldi ama çocuklar okuldan çoktan çıkmışlardı, çocukları düşündüğünü belirten Jandarma trafik astsubayı çocukların okul dışında yol kenarlarında gelmeyen servis aracını beklemelerine belki de korkmalarina sebep olmuştu. Halbuki benim sürücü belgemi aldığım tarih belkide o jandarma astsubayın yaşından daha önce olarak SRC belgesi için kursa ve imtihana bile gerek olmadan aynı gün internetten çıkardım.

Ayrıca kahraman Jandarma trafik astsubayı benden önce orada biriken araçların hiç birisini kontrol bile etmedi ve şahsımın mucbir sebep ile o araci kullanmak zorunda kaldığımı ve mucbir sebep ile meydana gelen kabahat ve curum gibi görünen hususlarda cezai islem yapılamacağını da bilmiyordu.

Aklıma acaba yukarılardan Jandarma'ya Polisin hala görevi başında olanının yada amekli olanının GBT sorgulamasından geçirilip, zorluk çıkarılması yönünde ve hatta hakarete ve suçlamaya tabi tutulması yönünde talimat mı var sorusu geldi ? "


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN