İstanbul Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü'nün tarihinde ilk kez denizlere açılan 10 kadın kaptan polis, İstanbul Boğazı'nın güvenliğinden sorumlu oldu..

Göreve yeni başlayan polislerden oluşan 10 kişilik ekip, İstanbul Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'ın talimatıyla Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde göreve başladı. 

Üniversitelerden mezun olduktan sonra polis olmaya karar veren ve Polis Meslek Eğitim Merkezini (POMEM) başarıyla bitirerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan 10 kadın polis, artık İstanbul Boğazından sorumlu oldu. 

Deniz polisliğine halat bağlamayı öğrenerek adım atan kadın polisler, sıkı bir kaptanlık eğitiminden geçtiler.

Kadın deniz polisleri, İstanbul genelinde gerçekleştirilen 'Yeditepe Huzur Asayiş' uygulamalarında da görev yapıyor. Devriye görevleri ve arama kurtarma çalışmalarına katılıyorlar.





" DENİZLERDE HER TÜRLÜ DURUMDA GÖREV YAPIYORUZ"


Kadın deniz polisleri Duygu Duman, Banu Şahin ve Mediha Kalaycı, bu zorlu ama bir o kadar da güzel göreve dair hislerini paylaştı. Görevlerinden çok memnun olduklarını dile getiren Duygu Duman ve Banu Şahin, "8 aylık polisiz. Daha önce polis merkezinde çalışıyorduk. Bir aydır deniz polisliği yapıyoruz. Buraya seçildiğimiz ve deniz polisliği yaptığımız için çok mutluyuz." dedi.

Mediha Kalaycı ise "Tam olarak istediğim yerdeyim. Kaptanlık yapıyoruz ve denizlerde her türlü durumda görev alıyoruz.Gerek kaptanlık, gerek mesleki kariyerimizde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü işimizi severek yapıyoruz" diye konuştu.

120 POLİS GÖREV YAPIYOR

Toplam 14 deniz aracının olduğu Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde 12'si kadın, 40 kaptan ve yardımcı personelden oluşan 120 polis görev yapıyor.

Aralarında 'Kurbağa ve Balık Adam' olan 12 dalgıç polisin de bulunduğu Deniz Polisleri; Liman Başkanlığı, Kıyı Emniyeti ve Sahil Güvenlik ile birlikte koordineli çalışıyor.

İnsan kaçakçılığı, yasak avlanma, sualtı arama ve kurtarma, intihar, boğulma, Boğaz koruma, çevre güvenliği ve farklı suçlardan sonra denize atılan suç aletlerini çıkarma konularında mesai harcıyor.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN