Eski Tunceli milletvekili Kamer Genç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kamer Genç'i hastanede ziyaret etmişti. 76 yaşında hayata gözlerini yuman Kamer Genç Türkiye siyasetinde renkli kişiliği ve siyasi tartışmalarıyla tanınıyordu. Kamer Genç için yarın öğleyin Kartal Cemevi'nde tören düzenlenecek.

Eski Milletvekili Kamer Genç, bir süredir İstanbul'daki özel bir hastanede kanser tedavisi görüyordu. Kamer Genç, akşam saatlerinde hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da öğle saatlerinde Kamer Genç'i hastanede ziyaret edip, sağlık durumuna ilişkin, "Allah sağlık versin, 'şifa versin' demenin ötesinde yapacak bir şeyimiz yok. Başka bir şey söylemek çok zor." demişti. 

VASİYETİ TUNCELİ’DE SONSUZLUĞA UĞURLANMAK


İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP eski Tunceli Milletvekili 76 yaşındaki Kamer Genç'in vasiyeti üzerine memleketi Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Genç'in son anlarında yanında ailesi ve yakın arkadaşlarının bulunduğu belirtildi. Genç'in son anlarında yakınları ile sürekli Tunceli'nin Nazımiye ve Pülümür ilçelerindeki akrabalarından bahsettiği öğrenildi. 

TÜRK BAYRAĞI İSTEĞİ


Tuncelilerden kente sahip çıkmalarını istediği belirtilen Genç'in daha önce Tunceli'de defnedilmesi vasiyet etmişti. Genç yakınlarına, "Ben iyileşmezsem ve ölüme yenik düşersem beni kesinlikle memleketim Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü'nde gömün. Beni Tunceli'ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün" dediği öğrenildi.

Kamer Genç'in yakınları ile CHP genel merkezi yetkilileri cenaze programı yaptıkları ve Ankara'da yapılacak törenlerin ardından Tunceli'ye getirileceği belirtildi.

PAZAR GÜNÜ KARTAL CEMEVİ'NDE TÖREN

76 yaşındayken hayatını kaybeden Kamer Genç için pazar günü saat 14.00'te Kartal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Genç'in cenazesi Pazartesi günü ise Tunceli Cemevi'nde saat 10.00'da, Nazimiye Cemevi'nde de saat 12.00'de yapılacak törenlerin ardından, vasiyeti üzerine Ramazan Köyü'nde toprağa verilecek. 

BAHÇELİ'DEN KAMER GENÇ'İN EŞİNE TAZİYE MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kamer Genç'in eşine taziye mesajı gönderdi.

Bahçeli, baş sağlığı mesajında Kamer Genç'e Allah'tan rahmet dileyerek "Değerli Siyaset Adamı Eski Tunceli Milletvekili Saygıdeğer Eşiniz Kamer Genç Bey'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Türk Siyasi hayatına büyük katkıları olan Merhum Kamer Genç Bey'e Yüce Allah'tan rahmet; başta şahsınız olmak üzere, tüm yakınlarına, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU: BİR VEDANIN YAŞANDIĞINI HİSSETMİŞTİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç'in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu, "Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim" dedi.

"KAMER GENÇ'İ DOĞDUĞU TOPRAKLARA, TUNCELİ'YE DEFNEDECEĞİZ"

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında hayatını kaybeden Kamer Genç için taziye mesajı yayımlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Genç'i tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğinde hissettiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun baş sağlığı mesajı şöyle:

"Türkiye siyasetinin, demokrasi mücadelesiyle özdeş ismi Sayın Kamer Genç'i kaybettik. 1940 yılında Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde doğan Kamer Genç, son nefesini verdiği bugüne kadar Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerine bağlı bir Cumhuriyet çocuğu olarak yaşadı.

İnşaat işçiliğiyle başlayan yaşam mücadelesini, Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Serbest Müşavirlik yaparak sürdürdü. 12 Eylül Askeri Darbesi sonrasında üyesi olduğu Danışma Meclisi'nde parlamenter demokrasinin ve insan haklarının yılmaz savunucusu oldu. Danışma Meclisi'nden istifa ettiği 1983 yılına kadar inandığı ilkelerden vazgeçmeksizin görev yaptı. TBMM'de görev aldığı 6 yasama döneminde de hakkın, adaletin, eşitliğin ve siyasi ahlakın öncüsü oldu. Tunceli'nin 'Kamer Ağabeyi' Kamer Genç, benim için her zaman 'Kamer Bey' diye hitap etmekten onur duyduğum örnek bir isimdi. Kendisini bugün tedavisinin sürdüğü hastanede ziyaret ettiğimde, bir son buluşmanın, bir vedanın yaşandığını hissetmiştim. Ancak Cemal Süreya'nın 'Her ölüm erken ölümdür' dizesinin anımsattığı duyguyla anmak isterim ki ölümü kendisine yakıştırmak istememiştim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri olan Sayın Kamer Genç'i doğduğu topraklara, Tunceli'ye defnedeceğiz. O'nun yokluğunun yaratacağı eksikliği, kendisini yürekten bağlı hissettiği Cumhuriyetimizi daha da yücelterek gidereceğiz. Bu duygularla Sayın Kamer Genç'e Allah'tan rahmet; ailesine, tüm sevdiklerine, Tuncelililere ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum"

KAMER GENÇ KİMDİR

Kamer Genç, 23 Şubat 1940'da Tunceli Nazimiye'de doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Hadice'dir.

Vergi Denetmenliği, Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı; Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisini bitirdi. Yüksek lisansını Paris Uluslararası Amme İdaresi Enstitüsü'nde tamamladı.

Danıştay Tetkik Hâkimliği ve Savcılığı görevlerinde bulundu. Serbest mali müşavir olarak çalıştı. İki kitabı yayınlandı.

Danışma Meclisi Tunceli Üyesi oldu. 1983'de Danışma Meclisi Üyeliğinden istifa etti. Danışma Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 

18, 19, 20, 21 ve 23. Dönemde Tunceli Milletvekili seçildi. 20 ve 21. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevini yürüttü.
İyi düzeyde Fransızca bilen Genç, evli ve 2 çocuk babasıydı.