Ünlü Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay : " Polislerin her gün kelle paça, işkembe, kokoreç yemelerini öneriyorum.. " dedi

İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda halen öğretim üyesi olarak, görev yapmakta olan Canan Karatay, "Sahada ve masa başında görev yapan emniyet mensuplarımızın güçlü ve kuvvetli olmaları gerekmektedir." diyerek, polislere her gün kelle paça, işkembe, kokoreç yemelerini tavsiyesinde bulundu. 



CANAN KARATAY’DAN POLİSLERE ÖNERİLER..

Canan Karatay : “Sahada ve masa başında görev yapan emniyet mensuplarımızın güçlü ve kuvvetli olmaları gerekmektedir. Mümkünse iyi bir dinlenme ve uykularını almaları şart. Her gün 2-3 litre kristal kaya tuzu eklenmiş su içmeleri dinç tutar. Bol bol su içilmesi gereklidir.

Her gün kelle paça, işkembe, kokoreç yemeleri şart. Haftada bir-iki gün ciğer/yürek yemeleri gerekir. Her gün en az 2 yumurta, kayısı kıvamında yemeleri şart. Arabalarında ve yanlarında 9-10 yumurta bulundurmaları son derece önemli.

Kumanyalarında söğüş et, soğuk köfte, yumurta, 9-10 zeytin ve siyez unlu ekmek ve köy tereyağı ya da zeytinyağı bulundurulmasını öneriyorum.

Kumanyalarında yerli fındık, fıstık, yerli ceviz, kuru çekirdekli üzüm, kuru incir bulundurulmasını öneriyorum.

Sigara içilmeyecek. Paketlenmiş hiçbir yalancı gıda tüketilmeyecek. Şekerli/şekersiz-gazlı gazsız meşrubat kesinlikle içilmeyecek.”


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN