Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü kutlama mesajı yayınlardı.

Orgeneral Güler, " 'Belirsizlik' ve 'karmaşıklık' olarak nitelendirilen günümüz güvenlik ortamındaki değişiklikler, komşu ve müttefiklerimizin yanı sıra Türkiye için de öngörülmesi güç risk ve tehditlerle mücadeleyi gerektirmektedir. Birçok tehdit ve risklerin merkezinde bulunan Türkiye'nin en büyük güvencelerinden birisi Jandarmasıdır. Mevcut ve gelecekteki tehdit ortamına uygun olarak belirlenen strateji, yeni yapılanmalar ve yürütülen projeler ile bunlara yönelik icra edilen eğitim-öğretim faaliyetleri Jandarmamızın gelecekte daha güçlü olmasını sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Orgeneral Yaşar Güler, kutlama mesajı söyle; "Jandarma Genel Komutanlığının değerli mensupları, fedakar ve kahraman silah arkadaşlarım, Bugün mensubu olmakla büyük onur duyduğumuz, kurulduğu günden bu yana yüce milletimiz ve güzel vatanımız için kan ve ter döken, köklü ve şanlı bir maziye sahip Jandarma Teşkilâtının 178’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'her zaman yurt, ulus ve Cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı, tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu' şeklinde tanımladığı Jandarma Teşkilatımız, kurulduğu 1839 yılından beri devletimizin temel yapı taşlarından birisini oluşturmuştur.

Güzel yurdumuzun her köşesinde, devletimizin kudret ve adaletinin yanı sıra şefkat ve merhametini de temsil eden Jandarma Teşkilatımız, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için, suç ve suçlu ile mücadelede üstlendiği görevleri her koşulda başarıyla ifa etmiştir. Bundan sonra da 178 yıllık birikimiyle kendisine tevdi edilecek bütün görevleri mükemmel düzeyde yerine getireceğine olan inancım ve güvenim tamdır. Jandarma Teşkilatının ulaştığı bugünkü onurlu seviyede, emek, gayret ve alın terleri bulunan gelmiş geçmiş tüm mensuplarımıza müteşekkiriz. Bizlere bırakılan bu güçlü ve değerli mirastan dolayı şükranlarımızı sunuyor, kendilerini saygı, sevgi ve hürmetle bir kez daha anıyoruz."

"Jandarma Teşkilatının kıymetli mensupları, Tarihin her döneminde küresel ve bölgesel sorunların odağındaki bir coğrafyada bulunan ülkemiz, bir yandan Dünya’daki yeni oluşum ve değişimlerden etkilenirken, diğer yandan da çok çeşitli risk ve tehditlerle karşı karşıya bulunmaktadır. 'Belirsizlik' ve 'karmaşıklık' olarak nitelendirilen günümüz güvenlik ortamındaki değişiklikler, komşu ve müttefiklerimizin yanı sıra Türkiye için de öngörülmesi güç risk ve tehditlerle mücadeleyi gerektirmektedir. Birçok tehdit ve risklerin merkezinde bulunan Türkiye'nin en büyük güvencelerinden birisi Jandarmasıdır. Mevcut ve gelecekteki tehdit ortamına uygun olarak belirlenen strateji, yeni yapılanmalar ve yürütülen projeler ile bunlara yönelik icra edilen eğitim-öğretim faaliyetleri Jandarmamızın gelecekte daha güçlü olmasını sağlayacaktır.

Özellikle terör örgütlerinin son dönemlerde ülkemizin bekasına yönelik yaratmış olduğu tehdit, teşkilatımızın daha güçlü, güvenilir ve kendisine tevdi edilecek görevlere daima hazır bir kuvvet olmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda; ülkemizin güvenliği, huzuru ve bekası için Jandarma Genel Komutanlığının, başta teröristle mücadele olmak üzere, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarından aldığı yetkiyle yerine getirmesi hayati önemdedir. Bu hassasiyetin bilincinde olan Jandarma Genel Komutanlığımız; milli,kültürel ve ahlaki değerlere sahip, Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı, vatanını, milletini ve bayrağını seven, vazifesini her şeyin üstünde tutan personeliyle, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, ülkesinin bekası ve milletinin huzuru için kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma kararlılığı içinde olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Jandarma Genel Komutanlığının 178’inci kuruluş yıl dönümünü kutlar, başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar; tüm şehit ailelerimize, emekli mensuplarımıza ve komuta etmekten büyük onur duyduğum Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli ile ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."


JANDARMA TÜRKÜSÜ

Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşunun 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle 'Jandarma Türküsü'nü internet sitesinden yayınladı.

KATO'DAN KUTLAMA FOTOĞRAFI

Öte yandan Şırnak Beytüşşebap ilçesi İncebel dağları - Kato bölgesinde 56 gündür devam eden 'Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın' Operasyonu'nda görev yapan askerler, Kato zirvesinde 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle 'Jandarmamız 178 yaşında' yazılı pankart açtı.

YAŞAR GÜLER, BAKAN SOYLU'YU ZİYARET ETTİ.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberindekiler Jandarma'nın 178'inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret etti.

www.ulusalses.com