Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memur toplu sözleşme imza törenine katılmadığını belirterek, "Çünkü sonuçlarına katılmadığım saygı duymadığım 20 milyon insanın beklentilerini boşa çıkaran bir imza töreninde bir sendika genel başkanı olarak bulunmamı abesle iştigal olarak gördüm." dedi

2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi, Kamu İşveren Heyeti ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında yapılan müzakereler sonucunda, bugün imzalandı..

İmza törenine katılmayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bakan Sarıeroğlu’nun kendilerini imza törenine davet ettiğini nezaketen Bakanlığa geldiklerini belirterek, “Ancak imza töreninde bulunmayı doğru bulmadım. Çünkü sonuçlarına katılmadığım saygı duymadığım 20 milyon insanın beklentilerini boşa çıkaran bir imza töreninde bir sendika genel başkanı olarak bulunmamı abesle iştigal olarak gördüm.

Kalemin mürekkebi 3 buçuğu 4 yapınca mı dolmuş oldu? 0.5 puan artınca mı kalkınmanın kapısı açılmış oldu?

En azından hakem kuruluna giderek 8 gün daha bu konunun Türkiye’de tartışılmasını sağlardık.

Bu zam oranlarıyla kamu çalışanlarının insanca yaşamasına yetecek zam oranını masada alamadık.

TÜİK’in açıkladığı rakamların çok gerisinde bir asgari standartla kamu çalışanları geçinmek zorunda bırakılıyorsa bu masada o toplu sözleşmeyi imzalamaya kimsenin hakkı yok.

Bu toplu sözleşme sürecini orta oyunu gibi gördük, aktörü de bellidir, sendikacılık tarihimiz iyi bir aktör kazanmıştır”
diye konuştu.

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-