Köpük ve Bıdık Trafikte: Kazalar için uyarıyor. Köpük ve Bıdık Trafikte çocuklarda yol güvenliği konusunda farkındalık yaratmak için sahnelenen bir oyun.

MAPFRE Vakfı tarafından ücretsiz olarak sahnelenen oyun, bugün Kozzy Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Sahnesi’nde sergilenecek..


MAPFRE Vakfı, Türkiye’de 4 yıldır MAPFRE çatısı altında toplumsal gelişim, sağlık ve yol güvenliği alanlarında sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Bıdık ile Köpük Trafikte adlı tiyatro oyunu ile de vakıf çocuklarda trafik kurallarına uymak konusunda farkındalık çalışması yürütüyor.

Çocuk tiyatrosunun deneyimli ismi Tiyatro Alkış tarafından MAPFRE Vakfı için özel olarak yazılan “Bıdık ile Köpük Trafikte” oyunu ilk kez geçtiğimiz eylül ayında İDO’nun İstanbul – Bandırma seferlerinde oynandı. İDO feribotlarında aileleriyle seyahate eden çocuklara ulaşan ve 400’e yakın çocuğun ve 200 ailenin izlediği oyun şimdi de İstanbul’un büyük tiyatro salonlarında çocuklarla buluşacak.

KÖPÜK VE BIDIK ÇOCUKLARI UYARIYOR

MAPFRE Vakfı tarafından ücretsiz olarak sahnelenen oyun, bugün Kozzy Gönül Ülkü & Gazanfer Özcan Sahnesi’nde, 03 Kasım’da Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde sergilenecek. 2016 yılının son gösterimi ise yine kasım ayında farklı bir salonda çocuklarla buluşacak.
MAPFRE Vakfı Türkiye Sorumlusu Necla Aksoy “Bu oyun ile geleceğin şoförlerine trafik kurallarının önemini anlatmanın yanı sıra arkadaşlık, sevgi, saygı gibi kavramların altını çiziyoruz. Hem daha fazla çocuğun trafik kuralları ile ilgili bilgilenmelerini hem de tiyatroya gitme alışkanlığına katkıda bulunacağız” dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE DE ULAŞTI

MAPFRE Vakfı, yol güvenliği alanında 2012 – 2015 yılları arasında emniyet kemerinin önemini yaşayarak deneyimleten devrilme simülatörü ile çoğunluğu üniversite öğrencisi olan üç bine yakın kişiye ulaşmıştı. 2016 yılında ise hedef kitlesi çocuklar oldu.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın internet sitesinden aldıkları bilgiye göre 2015 yılında toplam 1 milyon 313 bin 359 kaza gerçekleştiğini ve bu kazalarda 7 bin 350 kişi hayatını kaybetti. 2016 yılının ilk yarısında gerçekleşen 182 bin 579 kazada 1960 kişi yaşamını yitirirken, 169 bin 391 kişi de yaralandı. Vakıf bu yüzden trafik kuralları konusunda geleceğin sürüceleri olacak çocukları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

1975 yılında kamu menfaatine katkıda bulunmak amacıyla MAPFRE A.Ş. tarafından kurulmuş olan MAPFRE Vakfı, kar amacı gütmeyen bir vakıftır. Vakfın faaliyetleri Sosyal Aksiyon, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Kültürel Faaliyetler, Sağlık Teşvik ve Kazaları Önleme ve Yol Güvenliği olmak üzere 5 ayrı alanda toplanıyor.