Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser,TSK subay ve astsubay açığını kapatmak amacıyla dışarıdan 30 bin yeni personel alımı yapacağını belirterek," Müzik öğretmeni olabilmek ya da bir kamu kuruluşuna girebilmek için 80-90 küsur KPSS puan şartı aranırken, TSK'da subay adayı olabilmek için 50 puan almak taban kabul edilmiş.Nitelik açısından sıkıntı söz konusu." dedi


15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK’da başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında bugüne kadar toplam 20 bin kişi ordudan atıldı. Dahası işlem bitmiş de değil, yani rakam daha da artabilir.

Bu nedenle de TSK açığı kapatmak amacıyla dışarıdan 30 bin yeni personel alacağını ve şartlarını duyurdu. Bu bağlamda da Özel Kuvvetler dahil ordunun tüm komutanlıklarına subay ve astsubay olmak için yapılan başvurular yoğun bir şekilde devam ediyor. Hatta bu konudaki rakamların rekor seviyelere ulaştığı da açıklandı.

Ancak Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Ahmet Keser’in buna itirazı var.

Diyorki:

“Başvuru şartları arasında KPSS’de 50 puan almak taban kabul edilmiş. Bir beden eğitimi, müzik öğretmeni olabilmek ya da bir kamu kuruluşuna girebilmek için 80-90 küsur KPSS puan şartı aranırken,

50 puan almak taban kabul edilmiş.Silahlı Kuvvetler’de komutan olmanın puanı daha düşük.

Dolayısıyla başvuru yüksek gibi görülse de nitelik açısından sıkıntı söz konusu. Siber savaşlardan bahsediyoruz. KPSS’de 50 almış bir adam ne İngilizce ne matematik biliyor demektir. Fiziğin, kimyanın, geometrinin de kırıntısı vardır...” 

www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN