Kütahya sevgi yolunda 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde Kütahya Belediyesi tarafından ‘15 Temmuz’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. 




Sergide, 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı tarafından darbenin kritik noktalarında ve Kütahya’da çekilen fotoğraflar ziyarete sunuldu.



Sergide 160’ın üzerinde fotoğrafın yer aldığını belirten Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) ve Belediyemizin toplamış olduğu, 15 Temmuz’da olanları Kütahyalıların  görmesi için bir fotoğraf sergisi olarak sunduk. Burada o günleri hatırlama noktasında 160’ın üzerinde fotoğraf var. İnşallah ülkemiz bir daha böyle acılı, sıkıntılı günler yaşamaz” dedi.




15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini vurgulayan AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, “Bugün son derece anlamlı bir fotoğraf sergisini açıyoruz. Bu topraklarda yaşadığımız bin yıldan beri en hain saldırılardan birini 15 Temmuz’da yaşadık. Dolayısıyla 15 Temmuz bizim için asla unutulmaması gereken bir gündür. Bunu hiçbir zaman unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.



15 Temmuz gecesi yaşananları kontrollü darbe olarak niteleyenleri fotoğraf sergisini gezip görmeye davet eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Fetullahçı alçakların kalkıştığı bu darbe girişimi aslında bir işgal girişimiydi. Bu işgal girişimine karşı 7’den 70’e bütün milletimiz bir ve beraber olarak kenetlenerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından itibaren dakikalar içerisinde 81 ilimizin bütün meydanlarını doldurarak işgal girişimine karşı çok sert bir şekilde tepki verdi. Bazı zevat diyor ki; kontrollü darbe. Bunu diyenler gelsinler buradaki sergiyi bir görsünler. Darbe kontrollü mü yoksa Fetullahçı alçakların bir takım güç odaklarıyla birlikte hareket ederek yapmış oldukları hain bir darbe girişimi midir gelip öğrensinler” dedi.



15 Temmuz’u en canlı haliyle hatırlatan serginin çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Önemli olayların yıl dönümlerinde yapılan faaliyetlerin amacı; zayıflayan hafızamız varsa onu tazelemek, bu konuda unuttuklarımız varsa onları yeniden hatırlayarak o olayın önemi konusunda bir eksikliğe meydan vermemektir. Bu önemli olayların yıl dönümünü bize hatırlatan, o günde yaşananları tekrar canlandıracak hususların başında da o günlere ait fotoğraflar, görseller gelmekte. O günlerde çekilmiş olan, büyük kıymet ifade eden bu fotoğraflarla toplumumuzun tamamı 15 Temmuz’da yaşanan hadisenin büyüklüğünü yeniden hatırlayacak ve bizler o hadiseyi tekrar yaşamamak için geldiğimiz noktayı, geçirdiğimiz tecrübeleri yeniden canlandırıp toplum olarak, ülke olarak, devlet olarak kendimizin yeniden bir değerlendirmesini yapmış olacağız. Bu sergi bu açıdan çok büyük önem kazanıyor bizlere o günleri en canlı, en taze şekilde hatırlattığı için. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de 15 Temmuz’da kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ile protokolü sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu girişinde halka sunulan serginin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.



www.ulusalses.com-ÖZEL HABER- Halis KAHRAMAN