Kütahya merkez, Tavşanlı ve Çavdarhisar ilçelerinde yapımı devam eden emniyet müdürlüğü hizmet binalarının yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Kütahya kent merkezi ve ilçelerindeki mevcut emniyet müdürlüğü hizmet binalarının birçoğunun nitelikli hizmet sunumunda, fiziki olarak istenilen düzeyde olmadığının belirlendiğini bildirdi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bunun üzerine Bölcek Mahallesi yakınlarındaki araziye İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası yapılmasına karar verildi. 2017'de 23 milyon 482 bin liraya ihalesi yapılan binanın yüzde 60'lık kısmı tamamlanmış durumda. Yıl sonuna kadar yeni hizmet binasının hizmete girmesi bekleniyor. Ayrıca kent merkezi Adnan Menderes Bulvarı'nda da polis merkezi amirliği hizmet binasının 2 milyon 814 bin 300 liraya ihalesi yapılarak hafriyat çalışmaları başladı."



Tavşanlı'da 2017'de 2 milyon 329 bin 320 liraya ihalesi yapılarak inşasına başlanan polis merkezi amirliği hizmet binasının yüzde 18'lik kısmının tamamlandığı vurgulanan açıklamada, 2016'da 2 milyon 436 bin 700 liraya ihalesi yapılan Çavdarhisar İlçe Emniyet Amirliği binasının da yüzde 50'lik bölümünün bittiği aktarıldı.

Açıklamada, "Öte yandan, Domaniç, Altıntaş, Emet ve Pazarlar ilçelerine de emniyet müdürlüğü yeni hizmet binalarının yapımı için ihale yapılacak. Gediz, Hisarcık, Şaphane ve Tavşanlı ilçelerine emniyet müdürlüğü yapımı için proje çalışmalarına başlandı." ifadelerine yer verildi. 


ULUSALSES.COM-HABER-Halis KAHRAMAN