Kütahya'da mahalle ve sokaklar GECE KARTALLARI'na emanet edildi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nde intibak eğitimini tamamlayan 73 çarşı ve mahalle bekçisi (Gece Kartalları) için göreve başlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan Vali Dr. Ömer Toraman bekçileri tebrik ederek, özveri ve fedakarlık içerisinde hizmet edilmesi gerektiğini söyledi

Polisevinde düzenlenen törene Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı.




İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, eğitimlerini tamamlayan 100 çarşı ve mahalle bekçisinin 73’ünün göreve başladığını söyledi.

Bekçilerin nüfus yoğunluğuna göre il merkezi ve ilçelerde görevlendirileceğini belirten Çevik, “Çarşı ve mahalle bekçilerimizin 50’si il merkezinde 50’si nüfus yoğunluğuna göre belirlenmiş ilçelerimizde görev yapacak. Mıntıkalar belirlendi. İlk etapta görev yapılan birimlerin tanınması için dönüşümlü olarak çalışılacak. Daha sonra tek mahallede sabitlenecek. İkişer kişilik devriyeler halinde 17 grup belirledik, bekçilerimiz haftanın 6 günü mesai yapacak” dedi.

‘GECELERİMİZ SİZLERE EMANET OLACAK’

Bekçilere görevlerinde başarılar dileyen İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, “Hepiniz Kütahya Emniyet Müdürlüğü neferi olarak görev yapacaksınız. Gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden bu milletin bekası için hizmet vereceksiniz. Gecelerimiz sizlere emanet olacak. Mahallenin her şeyini bileceksiniz. Bundan sonra yapacağınız iş ve işlemlerde size başarılar diliyorum. İlimizin asayişine ve güvenliğine katkınız büyük olacak” ifadelerini kullandı.

Göreve başlayacak olan çarşı ve mahalle bekçilerinin 100 kişiyle sınırlı kalmayacağını, İçişleri Bakanı Süleyman’ın Soylu’nun talimatıyla artırılacağını kaydeden Vali Dr. Ömer Toraman, “Kütahya, görevlendirilen çarşı ve mahalle bekçileriyle hizmetini yürütecek hale geldi. İnşallah 100 kişilik kadroyu en etkin şekilde kullanmaya başlayacağız. Fakat bu 100 kişiyle sınırlı olmayacak. Sayın Bakanımızın kadroların artırılması noktasında talimatları oldu. Kütahya’mızda da ikinci etapta yeni kadrolar ihdas edilmesiyle sayımız daha da artacak” dedi.

‘VAZİFEYE ATILMAKTAN İMTİNA ETMEYİN’

Türk Emniyet Teşkilatının köklü ve tarihi birikimiyle güçlü bir teşkilat olduğuna dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, teşkilata mensup olmanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Emniyet Teşkilatının çarşı ve mahalle bekçileriyle gücüne güç kattığından söz eden Vali Toraman, “İnşallah daha da güçlenecek. Pek çok şehit veren, gazileri olan bir teşkilat. Şehitlik ve gazilik rütbesi bizim için rütbelerin en üstünüdür. Dolayısıyla bu rütbeleri edinmiş teşkilat mensuplarıyla yan yana omuz omuza görev yapacaksınız. Vazifenizi yürütürken tüm birimlerle iş birliği içerisinde olacak, destek alacaksınız. Fedakarlıkla, özveriyle, gayretle milletin ve devletin bekası için çalışan bu teşkilata hoş geldiniz. Aynı fedakarlığı, gayreti ve özveriyi sizlerin de göstereceğinden en ufak bir şüphemiz yok. Kendi güvenliğinizi hiçbir zaman ihmal etmeyin ama vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için vazifeye atılmaktan imtina etmeyin, cesaretinizi kaybetmeyin. Vatandaşımız bunu görev yaptığınız her yerde müşahede etsin, sizinle gurur duysun. Milletimiz yaptığınız çalışmaların manevi olarak karşılığını gösterecektir” diye konuştu.  


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN