Mal ve can güvenliğimizin yılmaz savunucuları Türk Polis Teşkilatı'nın 172'inci Kuruluş yıl dönümü Kütahya'da törenle kutlandı..





Polis teşkilatının 172'inci Kuruluş yıldönümü sebebiyle dün saat 10:00 da Valilik önündeki Atatürk anıtına İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Türkiye Polis Emeklileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Aydın Bola tarafından çelenk sunuldu. Çelenk Sunma törenine CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Baro Başkanı Ahmet Atam, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve Emniyet Mensupları katıldı.




Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Hasan Çevik:” Emniyet Teşkilatımızın kuruluşu olan 10 Nisan 1845′ den bugüne kadar, Türk Polisi, Vatan ve millet nezdinde ki kutsal görevini; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, demokrasimizin ve vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerinin teminatı olarak, üstün bir görev anlayışı içerisinde, milletimize layık olma gayretiyle yerine getirmiş ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir.

Devletin temel görevlerinden biri de ülkede huzur ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal emniyetini korumaktır. Türk polisi bu büyük ve kutsal görevini yerine getirirken, çok güç şartlar içerisinde çalışmış, yeri geldiğinde canını bile feda etmiş, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Milletimiz ve vatanımız için her türlü fedakârlığa hazır olan teşkilatımız, gerektiğinde bu uğurda dün olduğu gibi bu günde canını vermeye hazırdır. Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde eli kanlı terör örgütleri de boş durmamakta, haince saldırılarını sürdürmektedirler.

Yine, 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY terör örgütünce Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının öngördüğü Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak amacıyla kalkışılan kanlı darbe girişimi, vatandaşlarımızın, bu vatanın birliği için görev yapan güvenlik güçlerimizin ve Türk Polis Teşkilatının destansı ve kahramanca mücadelesi sonucu engellenmiştir.

Emniyet Teşkilatımız PKK/KCK, DEAŞ ve FETÖ/PDY terör örgütleri en başta olmak üzere, her türlü terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla ve azimle sürdürmektedir. Bu mücadelen asla taviz verilmediği ve verilmeyeceğine de teşkilat olarak söz veriyoruz.

Polisimizin hız ve başarısını artıran en önemli faktör halkımızın desteğidir. Unutulmamalıdır ki halkının güven ve desteğini kazanmayan, hiçbir kurum başarılı olamaz. Bize duyduğunuz güven, verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Bizlere vermiş olduğunuz maddi ve manevi destek sayesinde çağın teknolojisine ayak uydurmuş bulunmaktayız. Sizlerin huzuru, bizlerin onurudur. Bizler milletimiz için buradayız. Sizlere hizmet için varız, halkımızın güvenine layık olmak bizim için en büyük ödüldür. Sizlere her zaman kapımız ve gönlümüz açıktır.

Çok kutsal ve şerefli, aynı ölçüde önemli ve meşakkatli bir görev üstlenmiş bulunmaktayız. Bu görevi başarmanız için Devletimiz ve Milletimiz, elinden gelen tüm imkanları seferber etmekte ve sizlere güvenmektedir. Hizmetin gerektirdiği onur, disiplin ve fazilet içerisinde görevimizi yürütürken kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla sapmamalıyız. Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığına, laik, demokratik üniter yapısını yıkmaya çalışan, her ne ad altında olursa olsun bölücü, yıkıcı ve tüm vatan hainlerine, Türk Polisi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ilke, inkılap ve fikirleri bu güne kadar aman vermedik bundan sonra da aman vermeyeceğimiz bilinmelidir.”
dedi.





Türkiye Polis Emeklileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Aydın Bola da, düzenlenen törende şöyle konuştu :

" Uzun yıllar Türk Polis teşkilatına hizmet vererek bu onurla bayrağı genç kuşaklara teslim edip emekli olan teşkilat mensupları olarak,Türk Polis Teşkilatımızın 172'nci kuruluş yıldönümünü şahsım ve derneğimiz adına en içten duygularla kutluyor, nice üstün başarılarla dolu kuruluş yıl dönümünü birlikte idrak etmeyi temenni ediyorum.

Biz şehitler, gaziler ve nice isimsiz kahramanların yuvası olan Türk Emniyet Teşkilatımzın Emekli mensupları olarak , uzun yıllar Devletimize ve halkımıza hizmet ederek gurur ve şerefle emekli olmanın hazzını ve mutluluğunu birlikte mensubu olduğumuz Türk Emniyet Teşkilatının yüce ismine ve imajına yakışır biçimde gerek üyelerimizi ve gerekse de çalışan mensuplarımızı temsil ediyoruz.

Esasen aramızda daima mevcut bulunan birlik ,beraberlik , huzur ve mutluğun çanlı bir göstergesi olan ve bu gün burada bizleri bir birimize daha da yakınlaştırıp kenetleyen ve bu vesile ile sevgi dostluk bağlarımızı daha da güçlendirerek pekiştiren ve burada bizleri unutmayan Sayın Emniyet Müdürümüz Hasan ÇEVİK’e arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir görev bilmekteyim.

Senede bir gün değil zaman zaman hatırlanmak isteriz .Sizler de bir gün bizim gibi Emekliler ordusuna katılacaksınız.Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız..

Unutulmamak dileği ile hepinize başta sağlık ,başarı ve mutluluklar diler, saygı ve sevgilerimizi sunarız.. "



www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN