Haftanın ilk günü kurulan ve Kütahya halkının meyve sebze ihtiyacını karşıladığı pazartesi pazarında bir çok esnafın ürünlerine fiyat etiketi koymaması tepkilere sebep oldu. 

Vatandaşlar, bu pazar yerinde Belediye zabıta görevlilerince kesintisiz ve etkin bir denetim yapılmasını ve tezgahlarına etiket koymayanlara zabıta görevlilerinde ceza uygulanmasını istediler.

Pazar tezgahlarında satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat etiketinin olmamasından dolayı rahatsız ve mağdur olan vatandaşlar; “ Bazı esnaflar fiyat etiketi koymuyor, Her gittiğimiz yerde fiyat sormak zorunda kalıyoruz. Fiyat sorarken orda beklemek zorunda kalıyoruz..Bu düzensizliğe belediyenin el koymasını istiyoruz. ”diye sitem ettiler.

PAZAR YERİNDE ZABITA NOKTASI OLUŞTURULSUN..

Belediye zabıta ekiplerinin bu konuda ilgisizliğinden ve denetimsizliğinden müzdarip olan vatandaşlar ;

“ AK Partili Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu'ndan bir ricamız var. Zabıtalar, düzenli olarak buraya gelsinler etkin denetimlerini yapsınlar.

Hatta pazar yerinde sabit zabıta noktası oluşturulsun.Mağdur olan vatandaşlar şikayetlerini bu noktada görevli zabıta görevilerine anında iletsinler. Şikayet mahallinde çözüme kavuşturulsun..

Yapılan denetimlerde esnafımız hem bilinçlendirilsin hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılsın..

Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir.

Denetimler vatandaşların hem sağlığını korunması hem de maddi açıdan zarar görmesinin önüne geçmek için gerekli..”
diye çağrıda bulundular.


www.ulusalses.com-ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN