Kütahya’da, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında lise öğrencileri için at binme etkinliği düzenlendi.

Kütahya Belediyesi Geleneksel Ata Sporları Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 100 öğrenci hayatlarında ilk defa at binme heyecanını yaşadı.

Proje koordinatörü komiser yardımcısı Merve Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şubesi ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile zaman zaman çocuk ve gençler için proje hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Merve Işık, şunları kaydetti:

“Biz, çocukları topluma kazandırmak ve suça eğilimlerini azaltmak amacıyla projeler hazırlıyoruz. Bu kapsamda bugün Haymeana Kız Meslek Lisesi’nde öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci için at binme etkinliği düzenledik. Etkinliğimizle birlikte çocuklarımız ilk defa at binmiş oldular. At binme ata sporumuz olduğu için de bizim için önemli. Etkinliğimizde bize destek veren Kütahya Rahvan Atları Spor Kulübü Başkanı Birol Babanoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Lise öğrencilerini tesislerde ağırlamaktan son derece memnun olduğunu ifade eden Babanoğlu da, “At binmek bilindiği gibi ata sporumuz. At binmek kişiliği geliştirdiği gibi ata binen çocuklar hükmetmeyi öğrenirler. Biz de çocuklarımıza at binmeyi, ata hükmetmeyi öğretirsek gelecekteki meslek yaşantılarında bu onların işine yarayacak ve kişiliklerini geliştirmelerine katkı sağlamış olacaklar. Bu anlamda biz de emniyet mensubu arkadaşlarımızın yapmış olduğu etkinliğe destek vermeye çalışıyoruz. Etkinliğimizle çocuklarımız mutlu oluyorlar, dolayısıyla biz de mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Öğrenciler ise etkinlikten büyük keyif aldıklarını dile getirdi.