Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Polis Eşleri Derneği Kütahya Şubesi arasında KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitim programlarının düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi. 

İŞKUR İl Müdürü Vekili Kamil Uçan ile Polis Eşleri Derneği Kütahya Şube Başkanı olan Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik'in eşi Birgül Çevik’in imzaladığı protokol çerçevesinde girişimcilik programı uygulanmaya başlanacak.

Kamil Uçan, Türkiye ekonomisinin en önemli yapı taşlarından birinin girişimcilerin istenilen noktaya gelebilmesi olduğunu söyledi.

Müdür Uçan, ”Çünkü girişimcilik istihdam ve üretimin temel lokomotifidir. Girişimciliğin olmadığı bir ortamda ne üretim nede istihdamdan bahsedilemez ve bölgenin ticaretine yön vermek yeni üretim ve istihdam alanları oluşturmak ancak yeni girişimcilerimizin sayısının artması ile gerçekleşecektir. Bizlerde Çalışma ve İş Kurumu olarak bunun azami gayreti içerisindeyiz. Bu tür eğitimler sayesinde, proje olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır” dedi.

Verilen bilgiye göre, program 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcıların işsiz olması halinde program süresince 20 TL kursiyer cep harçlıkları ve genel sağlık sigorta primleri, iş kazası ve meslek hastalıkları primi İŞKUR tarafından karşılanacak. Girişimcilik programına devam ederek katılım belgelerini alan girişimci adayları, projeleri ile KOSGEB’in hibe ve kredi desteklerine müracaat edebilecekler.


ULUSALSES.COM-Haber : Halis KAHRAMAN