Emniyet Genel Müdürlüğü, yayımladığı yazılı basın duyurusu ile  2017-2018 Yıllarının İlk 11 Ayı Değerlendirildiğinde, Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçlarda Belirgin Bir Şekilde Azalma Olduğunun Görüldüğünü açıkladı..



Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı yazılı basın duyurusu'nda şu ifadeler yer aldı :  

" Emniyet Genel Müdürlüğünce suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması, suçlarda caydırıcılığın artırılması ve kamu vicdanının rahatlatılması amacı ile okul çevrelerinde, günübirlik evlerde ve parklarda, şüpheli şahıslar kontrol edilerek aranan şahısların yakalanması, ayrıca çalıntı araçlar ve motosikletlerin bulunmasına yönelik eş zamanlı olarak 81 İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlıklarınca ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarınca Güven-Huzur Uygulamaları yapıldı.

Asayiş politikalarının uygulanması, Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin göreve başlamasının yanı sıra motorize ve yaya devriye sayısının güçlendirilerek sokakta polisin görünürlüğünün artması sağlandı.

Suçtan elde edilen gelirlerin tespit edilmesi amacıyla, uzman personelden oluşan Suç Gelirleri ile Mücadele Büro Amirlikleri kuruldu.

2017-2018 yıllarının ilk on bir ayı değerlendirildiğinde, mal varlığına karşı yoğun olarak meydana gelen;

Yankesicilik olaylarında % 24,3

İşyerinden hırsızlık olaylarında % 25,8

Oto hırsızlığı olaylarında % 35,6

İkametten hırsızlık olaylarında % 28,2

Bisiklet ve Motosiklet Hırsızlığı olaylarında % 22,9

Yağma (Gasp) olaylarında % 11,6

Kapkaç olaylarında %  22,8

Otodan hırsızlık olaylarında % 33,8

Dolandırıcılık olaylarında % 6,7

Oranlarında azalış meydana geldiği tespit edilmiştir.

Malvarlığına karşı yoğun olarak işlenen asayiş suçlarında; alınan önleyici güvenlik önlemleri, araç gereç ve teknik donanımda yapılan iyileştirmelerin de etkisiyle geçen yıla göre 2018 yılında % 25,6 azalma sağlanmıştır.

Ayrıca; 2017 yılının ilk on bir ayında malvarlığına karşı işlenen tüm olayların aydınlatılma oranları %38,3 iken 2018 yılının ilk on bir ayında % 6,6 artarak % 45,0’a ulaşmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç işleyen şahıs ve şahıslar ile mücadelemizi, aranan şahısların yakalanmasına ve mal varlığına karşı işlenen suçların azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."


ULUSALSES.COM-** ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN