Ak Parti Konya Miletvekili Halil Etyemez, bugün mecliste Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bütçe görüşmelerinde konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2019 Mali yılı Bütçe görüşmeleri devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu, AK Parti'li Meclis Başkanvekili Mustafa Şentop Başkanlığı’nda toplandı.

Genel Kurul’un bugünkü oturumunda ; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.



Vekil Etyemez, bugün TBMM Genel Kurulu'nda Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesi hakkında yaptığı konuşmada,

" Hükûmetimiz döneminde kamu çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona da ezdirmedik. Aile yardım ödeneği dâhil en düşük memur maaşı 2002 yılında 392 TL iken 2018 itibarıyla en düşük memur maaşını 3.133 TL'ye çıkardık. Bu artış tam yüzde 700 oranlarındadır.

Ayrıca 300 bini aşkın sözleşmeli personeli kadroya aldık. 4/C'lileri 4/B statüsüne geçirerek 4/C statüsünü ortadan kaldırdık. 2005 sonrası işe başlayan devlet memurlarımıza ilave 1 derece verdik. Kamu çalışanlarımız arasında eşit unvana eşit ücret düzenlemesini hayata geçirdik. "
dedi 



Vekil Etyemez'in bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şu ifadeler yer aldı :

" Hükûmetimiz döneminde kamu çalışanlarımızı hiçbir zaman enflasyona da ezdirmedik. Aile yardım ödeneği dâhil en düşük memur maaşı 2002 yılında 392 TL iken 2018 itibarıyla en düşük memur maaşını 3.133 TL'ye çıkardık. Bu artış tam yüzde 700 oranlarındadır.

Ayrıca 300 bini aşkın sözleşmeli personeli kadroya aldık. 4/C'lileri 4/B statüsüne geçirerek 4/C statüsünü ortadan kaldırdık. 2005 sonrası işe başlayan devlet memurlarımıza ilave 1 derece verdik. Kamu çalışanlarımız arasında eşit unvana eşit ücret düzenlemesini hayata geçirdik.

Çıkardığımız kanunla memurlarımıza disiplin affı getirdik. Banka promosyonlarının tamamının kamu çalışanlarına ödenmesini sağladık. Antidemokratik uygulamalardan kaynaklanan mağduriyetlere de son verdik. İnançları gereği başını örterek çalışmak isteyen kamu görevlilerimizin çalışmaları yönündeki engelleri kaldırdık.

28 Şubat sürecinde başörtüsü sebebiyle aday memurken görevine son verilenlerin kurumlarına yeniden atanmalarına imkân sağladık. Sicil raporu uygulamasına son verdik. Akademik personele "yükseköğretim tazminatı" ve "akademik teşvik ödeneği" adı altında iki ödeme unsurunu getirerek maaşlarında ciddi iyileştirmeler sağladık.

1 milyona yakın taşeron işçiyi daimî işçi kadrosuna geçirerek önemli bir mağduriyeti giderdik. 1 Mayısı resmî tatil ilan ederek Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasını sağladık.

Değerli milletvekilleri, geriye dönüp baktığımız zaman pek çok alanda olduğu gibi kamu personel yönetimi alanında da geçmişine el sürmemiş, kangren hâlini almış birçok soruna Hükûmetimiz döneminde de el atıldığını, sorunların birer birer çözüldüğünü görmekteyiz. Tasarrufu Teşvik Fonu'nda 15,1 milyar TL'yi, KEY hesaplarında 3,5 milyar TL'yi hak sahiplerine ödedik.

Değerli milletvekilleri, kendilerine her zaman minnet borçlu olduğumuz şehit ve gazi yakınları ile gazilerimizin 24 bininin istihdamını son dört yılda gerçekleştirdik. 2002 yılında 5.777 olan engelli memur sayısını bugün itibarıyla 53.964'e ulaştırdık. Bu ay içerisinde 2.504 engelli kardeşimizin daha atamalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Devletimizin şefkatine emanet edilen çocuklarımızı da hiçbir zaman ihmal etmedik. Aralık ayı içerisinde 3.274 kadro için de ilana çıkıldığını da görmekteyiz."


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN