Mersin'de yaşayan emektar polisler, dün akşam ilk kez kendilerinin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Emekli Emniyet Müdürü Şinasi Demirbaş, Mersin'de yaşayan emektar polislerin ilk kez dün akşam organize ettiği iftar yemeğine yoğun katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti  ve polislik mesleğini sevdiklerinin, meslektaşlarının birbirlerini sayıp sevdiklerinin bir kez daha ortaya çıktığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Şinasi Demirbaş, paylaşımın da, " Dün akşam bir iftar yemeğinde bir araya geldik.. Ama aslında birbirimize çok derin ve güzel mesajlar verdik. .İnanın 3600 Ek gösterge falan bahane.. Yalnızlıktan kurtulmak, meslekteki güzel günlere dönmek ve o kardeşliği yeniden yaşamak isteyen arkadaşların gözlerinde bu bakışı yakaladım..

Dün akşam yüzünüz güldüğü gibi hep yüzünüz gülsün.. Ancak bu keyfi ve mutluluğu belli bir çerçevede tutmayalım, haberi olmayan, olupta tedirgin olup gelmeyen tüm meslektaşlarımıza aktaralım. Onlar da bize katılsın. .

Göreceksiniz ki bu yaz Mersin Emekli Polisleri için farklı olacak..! "
ifadelerinde kullandı. 



Şinasi Demirbaş'ın sosyal medya hesabından " DÜN AKŞAM ASLINDA NE OLDU ? " başlığı ile yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 

" DÜN AKŞAM ASLINDA NE OLDU ?

Mersin emekli polis mensupları bir davetiye çıkardılar. Hiçbir özelliği olmayan, statüsü olmayan bir şekilde, Emekli arkadaşlar bir araya gelip İftar yemeğinde buluşalım dediler. Ortalama 4000 emeklinin yaşadığı Mersin ilinde bu çağrıya kaç kişi uyardı. Kaç kişi geri dönüş yapardı? Çağrıyı düzenleyen arkadaşlar bile bundan tedirgindi. Ya kimse katılmaz ya kimse ilgilenmez ise; bu durum üzücü hatta kalp kırıcı olurdu.

Ama öyle olmadı. İster oruç olsun, isterse olmasın bu davete icabet eden emeklilerimiz vardı. Toplandığımız yer de emekli bir arkadaşımızın işletmesiydi. O da fiyatı ve ikramları ile katılanları onore etti. Sonuçta her zaman olabilecek bir iftar yemeği düzenlendi. Ama bu yemeğin temel özelliği Mersin ilinde emekli Polis arkadaşların ilk kez bir araya gelmesi ve bu yoğunlukta katılımda bulunmasıydı. İkramlar güzel olduğu gibi, katılanların yıllar önce aynı okuldan mezun olduğu arkadaşını görmesi ile hasret gidermesi diğer bir güzellikti.

Genelde şöyle bir algı var. Emekliler bir araya geliyorsa sadece 3600 Ek Gösterge için gelir. İşte bu iftar yemeği bu öngörüyü de yıktı. Çünkü hiçbir arkadaşımız artık böyle bir beklenti içinde değildir. O halde niye bir araya gelme yemekte buluşma gereği duyuldu derseniz ; bunu da Emekli Emniyet Müdürü Şinasi DEMİRBAŞ anlattı.

Anlatılan gerçek öykü tüm katılımcıları çok etkiledi ve bir araya iyiki geldik dediler. Hatta arada seslerini yükselten bazı emeklilerimiz bunu hep tekrarlayalım ve eşlerimiz de katılsın dediler. Katılanlar çok mutlu oldu. Düzenleyenler emeklerinin karşılığını aldı. İyi bir emekli yemeği oldu.

Dün akşam aslında ne oldu? Mesleğimizi sevdiğimiz ortaya çıktı. Meslektaşlarımızı sayıp sevdiğimiz ortaya çıktı. Yalnız sahipsiz olduğumuz ortaya çıktı. Bunu aşmak için politikacıdan önce bir birimize sahip çıkmamız gerektiği ortaya çıktı. Ve birlik beraberlik içinde olursak aşamayacağımız engel olmayacağını kanıtladık.

Emekli polisimiz aslında iyi niyet ve iyi niyetle bağlı dürüst düzgün ışık bekliyor. Kim ki bu ışığı yakar önder olursa emekli polis hala dinamik hala vatan hizmetine hazır olduğunun işaretini verdi. Dün akşam bir iftar yemeğinde bir araya geldik. Ama aslında birbirimize çok derin ve güzel mesajlar verdik. İnanın 3600 Ek gösterge falan bahane. Yalnızlıktan kurtulmak, meslekteki güzel günlere dönmek ve o kardeşliği yeniden yaşamak isteyen arkadaşların gözlerinde bu bakışı yakaladım.

O halde bizim derdimiz ve kaygımız öncelikli olarak ekonomik değil, öncelikle birbirimizi unutmayalım. Birbirimize sahip çıkalım. Gerisi gelir duygularını hissettim. Çok mutlu oldum.

Mersin emekli Polisleri, kardeşiniz olarak her daim emrinizdeyim. Yeter ki dün akşam yüzünüz güldüğü gibi hep yüzünüz gülsün. Ancak bu keyfi ve mutluluğu belli bir çerçevede tutmayalım, haberi olmayan, olupta tedirgin olup gelmeyen tüm meslektaşlarımıza aktaralım. Onlar da bize katılsın.

Göreceksiniz ki bu yaz Mersin Emekli Polisleri için farklı olacak
..!" 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN