Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği'nin Basın Sözcüsü Halis Kahraman,  müfettişlerce tanzim edilen trafik ceza tutanaklarının İçişleri Bakanlığına elektronik ortamda iletilmesini istedi.




Müfettiş Kahraman, Başbakanlık BİMER aracılığıyla  İçişleri Bakanlığına 17.2.2018 tarihli başvuru yaparak,
 yasa gereği 40 yaş ve üzeri olan müfettişlerin trafik birimlerine ceza tutanaklarını teslim etmekte zorluk yaşadıklarını belirterek, müfettişlerin e-devlet şifresiyle, yazdıkları trafik cezalarının internet ortamında sisteme girmek istediklerini bildirdi. 

Müfettiş Kahraman'ın başvuru dilekçesinde şu ifadeler yer aldı :

"Trafikte kuralları çiğneyen sürücülerin korkulu rüyası olan Türkiye genelinde 81 il ve bağlı ilçelerinde 7/24 görev üstlenen, sayıları 25 bini aşan " Trafiğin gizli gözleri " " olarak nitelendirilen Fahri Trafik Müfettişleri, trafik denetimine katılarak trafik polisine yardımcı olmaktadır..

Fahri Trafik Müfettişleri, trafikte kural ihlali yapan motorlu araç sürücülerinin plakalarına ceza yazıyor. Yasa gereği, kestikleri ceza tutanaklarını 7 gün içinde ilgili trafik birimine teslim etmek zorundalar.

Ancak, yasa gereği 40 yaş ve üzeri olan müfettişler, trafik birimlerine ceza tutanaklarını teslim etmekte zorluk yaşıyorlar. Bu nedenle ; e-devlet şifresiyle, yazdıkları trafik cezalarının internet ortamında sisteme girmek istiyorlar.

İnternet üzerinden ceza tespit tutanağı gönderildiğinde hem zaman kaybı önlenecek hem 7 günlük teslim süresinin aşılması sebebiyle geçersiz sayılan tespit tutanaklarının önüne geçilecektir.

Böylece, hem kesilen ceza makbuzu sayısı  hem de trafik idari para cezası gelirleri de artacaktır.

Fahri Trafik Müfettişlerinin bu talebinin uygulamaya geçirilmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerekmektedir..

Merkezi İstanbul’da Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği’nin Basın Sözcüsü kimliğimle , bu talebimin bir kez de daha İçişleri Bakanlığına iletilerek, OHAL süresi kapsamında , kanun hükmünde kararname (KHK) ile yasal düzenlenme yapılmak suretiyle, hayata geçirilmesini istiyorum."


Ulusalses.com-ÖZEL HABER- Murat AYDIN