Fahri Trafik Müfettişi Halis Kahraman, Kamil Koç seyahat firmasının yolculuk esnasında şoför ve muavinin yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarı da bulunmamasının önemli bir kusur ve eksiklik olduğunu belirterek, otobüs firması hakkında, CİMER aracılığıyla Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığına şikayet başvurusunda  bulundu..

Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişi Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi olan ve Basın Sözcüsü görevini yürüten müfettiş Halis Kahraman'ın CİMER aracılığıyla Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığına ilettiği 06.01.2020 tarihli şikayet başvurusunda şu ifadeler yer aldı : 

" Kütahya Tavşanlı’dan İstanbul’a dönüş yapmak için Kamil Koç isimli seyahat firmasının Çağrı Merkezinden 28.8.2019 Çarşamba günü sabah Saat : 09.00 seferi için 10 numaralı koltuk için adıma bilet satın alarak, o gün otobüs ile seyahatimi gerçekleştirdim.

Ancak, o gün seyahatim boyunca ben hariç, otobüs de bulunan diğer yolcuların emniyet kemerini takmadığını gördüm. Otobüs şoförü ile muavinin yolcuların emniyet kemeri takması konusunda bir uyarısı da olmadı.

Adı geçen seyahat firmasının  kurumsal bir firma olmasına ve yasal bir zorunluluk olmasına rağmen , şoför ve muavinin yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarı da bulunmaması önemli bir kusur ve eksikliktir.

Merkezi İstanbul’da bulunan Fahri Trafik Müfettişi Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü olarak, bu şikayetimin değerlendirilerek, yolcuların can güvenliği ile müşteri memnuniyetinin sağlanması için bundan böyle adı geçen seyahat firmasının otobüslerinde seyahat eden yolculara şoför ve muavin tarafından emniyet kemeri takılması konusunda uyarı yapılmasının sağlanması isteğimi 04.9.2019 tarihinde  “ [email protected] “ e. posta adresine şikayet olarak bildirdim. Neticeden tarafıma bilgi verilmesini talep ettim. Ancak bugüne kadar bu şikayetime bir cevap verilmemiştir.

Bu şikayetimin gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini talep ediyorum.06.1.2020"

ULUSALSES.COM