Öğrencilerinde trafik bilinci oluşturarak toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve TRT Genel Müdürü  İbrahim Eren’in katılımlarıyla Şehit Yavuz Başayar İlkokulunda “Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni” gerçekleştirildi.



Törene ayrıca İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi  Ercan Topaca, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Çelik ile birçok emniyet personeli katıldı.



Programda konuşma gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı olarak trafikle ilgili çalışmaların temelinde 3 başlığa ağırlık verildiğini ve bu 3 başlığın denetim, farkındalık ve eğitim olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu “Denetim bu işin olmazsa olmazıdır. Acaba bir kişinin kazasını daha nasıl azaltabiliriz, illa ceza yazmak değil maksadımız aynı zamanda uyanmak, öğütlemek, tembih etmek ve bir daha olmamasını tekrar etmemesini sağlamaya çalışabilmek. Birçok adım attık, adım atmaya çalışıyoruz. Kaza kara noktaları belirledik, 24 saat buralardayız, onun ötesinde ortalama hız koridorları oluşturduk, bunların hepsinin faydalarını gördük, maket araçlar koyduk ama bunların hepsi bizim için henüz yeterli değil. Esas mesele burada zihinde, esas mesele bu zihniyet devrimini, zihniyet değişimini hep birlikte yapabilmekte. Biz hala araç öncelikli bir yaya anlayışıyla hareket ediyoruz, esas zihniyet devrimimiz yaya öncelikli bir trafik anlayışıyla hareket ettiğimizde başlayacaktır.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ise trafik kurallarıyla ilgili olarak “Bu konuda farkındalığı hep beraber yükselteceğiz, örnek olacağız. Eğitimin emniyet, güvenlik boyutu cana zarar gelmesin diye çok önemli. Fakat bu mesele denetimin ötesinde insanlarda farkındalık oluşturmak. Denetim dışsal bir unsur. Farkındalık ve eğitim ise içsel. Dışsal kontrolle kısmen kontrol edebiliriz. Ama aslında içten kontrol çok önemli. Temelde hedefimiz iç kontrol. Bu içsel denetim, insanların kafa yapıları gelişmeli. Bu nedenle bu konuda farkındalığı hep beraber yükselteceğiz, örnek olacağız. Bu işbirliği protokolünü hayat sahnesine taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Öğretmen arkadaşlarımızın örnek olması ve polis arkadaşlarımızın emekleri çok önemli. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de iki bakanlıkla protokolü imzalamaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek, “Çocuklarımız televizyon, gençlerimiz ise mobil cihazlar başında hiç olmadığı kadar vakit geçiriyorlar ve geçirilen vakit her geçen gün artıyor. Biz de yapacağımız çizgi filmlerle, dizilerle, programlarla çocuklarımızın ve gençlerimizin trafik bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız.” dedi.




İmza töreni sonrası Selçuk, Soylu ve Eren, ilkokulun 4. sınıf şubesini ziyaret ederek öğrencilerle sıralara oturup trafik dersini dinledi. 


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN