CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, terör örgütü FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL KHK’sı ile başlatılan güvenlik soruşturmalarının OHAL’in kaldırılmasına rağmen yarattığı mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi.



Akın, “OHAL döneminde yaşanan mağduriyetlere, dramlara maalesef ki her gün bir yenisi daha ekleniyor. OHAL kalktı ama ruhu memleketin üzerinde kol geziyor. Mağduriyetleri en çok hissedenler de bir umutla doktor, hemşire, öğretmen ya da devletin, devleti temsil eden bir kurumunda işe başlamayı bekleyen binlerce insanımız oluyor. Kaos, sürüyor!” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, 15 Temmuz 2016’da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL’in 7 kez uzatıldıktan sonra 730 gün sonra 18 Temmuz’da sona erdiğini hatırlatarak, OHAL mağduriyetlerinin ise devam ettiğini söyledi.

29 Ekim 2016 memuriyete girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması zorunluluğunun devam ettiğini belirten Akın, ayları bulan soruşturmaların sadece işe başlayacakları değil işe başlanılacak kurumlara da mağduriyet yaşattığını vurguladı.

Kendilerine gelen şikayetleri anlatan Ahmet Akın, şu bilgileri verdi:

“Her şeyden önce, devlete atanan öğretmen, doktor, hemşire gencecik insanlar bu mağduriyetin merkezindeki insanlarımız. Dramlara yol açan uygulama sadece bu insanlarımızı etkilemiyor.

Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumlarından öğretmenliğe atananların yerine gelecek öğretmenler de güvenlik soruşturmalarına takılıyorlar. Bu durum da öğretmen de, kurum da, eğitim alan öğrenci de, veli de mağdur oluyor. Öğretmen maaş alamıyor, geçinemiyor. Devlete vergisini ödeyen özel eğitim kurumu öğretmeni çalıştıramadığı için dersi kapatmak zorunda kalıyor, aylarca para kazanamıyor. Öğrenciler öğretmenleri olmadığı ve dersleri alamadıkları için mağdur oluyor. Bu zincirleme yaşanan mağduriyete artık son verilmeli. OHAL, bitti ama ruhu yaşıyor.”


ULUSALSES.COM