Gaziosmanpaşa Belediyesi, 1.5 aylık aranın ardından Pazar günü ilk kez sokağa çıkacak olan 65 yaş üstü vatandaşlar için parkları dezenfekte etti. Oturulan banklardan spor aletlerine kadar parkların her köşesi temizlenip, steril hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 1,5 aydır evden dışarı çıkmayan 65 yaş üstü vatandaşlara, sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve yürüme mesafesiyle tedbirli olarak dışarı çıkabilme imkanı getirdiğini açıklamıştı. Bunun ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilk olarak 10 Mayıs Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arası saatleri arasında gerçekleştirilecek uygulama öncesi parkları steril hale getirmek için çalışma başlattı. 23 Nisan Parkı’ndan başlayan çalışmalarda, oturulan banklardan spor aletlerine kadar ilçedeki 99 parkın her köşesi temizlenip dezenfekte ediliyor.

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA PARKLARA ÇIKABİLMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Çalışmaları titizlikle yürüttüklerini ifade eden Gaziosmanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ekrem Şahin, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat neticesinde Pazar günü 11.00 ile 15.00 arasında 65 yaş üstü, yaşlılarımız, duayenlerimiz bizim için en değerli olan insanlarımızın dışarı çıkıp spor yapmaları için biz de parklarımızdaki yürüyüş yollarında çalışmalar yaptık. Spor aletlerinin olduğu yerlerde virüse karşı mücadelemizi, dezenfekte çalışmalarımızı, titiz ve itinalı bir şekilde sürdürüyoruz. Onların gönül rahatlığıyla parklara çıkabilmeleri için çalışıyoruz. Parklarımızın tamamında bunu yapıyoruz. Buradan yaşlılarımıza seslenelim; parklarda bankları aramasınlar spor yapsınlar, yürüsünler. Virüssüz güzel günler diliyorum" dedi.