Muğla MARMARİS'te, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte polis, 'huzurlu ve güvenli bayram' adı altında genel asayiş denetimleri başlattı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ve İlçe Müdür Yardımcısı İsmail Toygun'un yönettiği terör, asayiş, trafik ve kaçakçılık bürosunda görevli 170 polisin katılımıyla Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte 'huzurlu ve güvenli bayram' adı altında genel asayiş denetiminin ilki yapıldı.

Narkotik ve asayiş polis köpeklerinin de kullanıldığı uygulamada, Marmaris- Muğla, Marmaris-Datça giriş çıkışları kapatıldı. Eğlencenin merkezi kabul edilen 300 metre uzunluğundaki 112 sıralı disko ve barı ile ünlü Barlar Sokağı'nın giriş ve çıkışında önlem alındı. Saat 21.00'dan 03.30'a kadar süren denetimlerde mekanların ruhsatları da kontrol edildi.

Yeni sistem tabletler eşliğinde 3 bin 470 kişinin kimlik kontrolünün, 1100 aracın ise plaka sorgusunun yapıldığı denetimde, hakkında yakalama ve zorla getirme kararı bulunan 9 kişi gözaltına alındı. Üzerinde haciz bulunan bir ve evrakları eksik 21 araç ise çekici yardımıyla polis otoparkına çekildi. Saat 03.30'dan itibaren cadde ve sokaklarda park halindeki tüm araçların plaka sorguları devam etti.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, "İlçemizde periyodik olarak yaptığımız genel asayiş denetimini huzurlu ve güvenli bayram adı altında devam ettiriyoruz. Kurban Bayramı yaklaşması ve bayram içinde haftanın dört günü denetimler devam edecektir. Denetimlerimize destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.