Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, Beşiktaş'ta bir otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, trafikte yeterince ve etkin bir denetim yapılması amacıyla, İstanbul'da görevli resmi ve sivil polis ekiplerinin hepsine trafik ceza makbuzu verilmesini istedi.. 



Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, Beşiktaş'ta bulunan bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Sami Güleçyüz ile dernek yönetim kurulu üyeleri Eran Tapan, Ahmet Kaplan,Münür Nurettin Çeliktutan ve Halis Kahraman katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi, "Trafikte adalet" ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin çakar tertibatlı makam aracının trafikte bekletilmesi sonucu gelişen olaylar oldu.



"BİZ KURALLARI SAVUNUYORUZ"


Toplantıda konuşan Başkan Sami Güleçyüz, "Son zamanlarda çakarlı araç kullanan bir arabanın, polis ekiplerince durdurulup, kontrol edilmesi halinde kendisine ceza yazılmasına itiraz edilmişti. Görevli polis memuru açığa alındı.

Arkasından görevli polis memurunun müdürleri, polis memurunun suçlu olduğunu söylediler. Gereksiz yere beklettiğini söylediler. Konu yargıya intikal etti.

Biz dernek olarak onu veya bunu savunmak durumda değiliz. Buna yargı karar verecek. Ancak biz burada kuralları savunuyoruz.."
dedi.




Foto'da (Sol başta) Başkan Sami GÜLEÇYÜZ (ortada) Başkan Yrd.Eran TAPAN ve Basın Sözcüsü Halis KAHRAMAN görülüyor..


Dernek yönetim kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Halis Kahraman, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinin emekli emniyet mensubu olduğunu belirterek, " Megakent İstanbul'da yetersiz sayıda denetimde görevli trafik polisi ile fahri trafik müfettişi olduğundan, etkin ve yeterli bir denetim yapılamıyor..

Emniyet Genel Müdürlüğü de, geçtiğimiz yıllarda Türkiye genelindeki İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine talimat yazısı ile görevli resmi ve sivil polis ekiplerinin bazılarına trafikte kural ihlali yapan sürücülere ceza uygulanması amacıyla, trafik ceza makbuzu dağıttı.

Bu uygulama görevli polis ekiplerince kısa sürede benimsendi.Olumlu sonuçlar alındı.Ancak, Örneğin ; bir ilçede görevli 15  resmi ve sivil polis ekibi varsa, ancak 5 ekibe trafik ceza makbuzu verildi.Ekiplerin tümüne dağıtılmadı.

Meslektaşlarımın bana ilettiğine göre, ekip otosunda ceza makbuzu olmayan ekipler, trafikte kural ihlali yapan sürücülere rastladıklarına ceza makbuzu olmadığı için ceza yazamadıklarını bildirdiler.

Bu yaşanan sıkıntının giderilmesi için görevli resmi ve sivil polis ekiplerinin tümüne trafik ceza makbuzu verilmesi halinde, trafik suçu işleyen sürücülerin hem cezasız kalmayacağını, hem de etkin ve yeterince denetim yapılacağını, böylece sürücülere trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazandırılacağını ifade ettiler..

Ben de meslektaşlarımın bu taleplerini olumlu karşılıyorum.Gereğinin yapılmasını da İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan'dan talep ediyorum.." 
dedi


ULUSALSES.COM-ÖZEL HABER-MURAT AYDIN