Antalya'da Polis emeklileri, bugün saat 16.00' da Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Antalya Şube Başkanlığı üyeleri ve diğer illerden gelen  polis emeklilerinin katılımı ile ,"Kapalı yol, havuz başında", tüm polislere tahsil farkı gözetmeksizin 3600 EK GÖSTERGE  verilmesi talebiyle, basın açıklaması gerçekleştirdi.



"Tahsil farkı gözetmeksizin polise 3600 ek gösterge istiyoruz.." yazılı pankartın önünde Basın açıklamasını toplanan topluluğa KYÇ POLEMDER Antalya Şube Başkanı Emekli Emniyet Müdürü Hasan Kısa okudu..




Antalya'da yaşayan ve basın açıklamasını  organize eden "EMEKLİ EMNİYET MENSUPLARI GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET PORTALI " platform yöneticisi polis emeklisi İlhan Atahan'ın  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da şu ifadeler yer aldı : 



"ANTALYA'DA EMEKLİ POLİSLER BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
 
"EĞİTİM FARKI GÖZETMEKSİZİN EK GÖSTERGE 3600 "

18.09.2018 bugün, saat 16.00' da, POLEMDER ANTALYA Şube Başkanlığı üyelerinin katılımımı ile "kapalı yol, havuz başında", 3600 EK GÖSTERGE ile ilgili BASIN AÇIKLAMASI yapıldı.

Memur ve emeklilerinin maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Polis memurlarının ilk özlük problemi de ek göstergesinin, düşük olmasından kaynaklanıyor.

İç güvenliğin sağlanmasından sorumlu Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet teşkilatları personeli arasında görev ve hizmet yönünden esaslı bir fark bulunmuyor. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli general/amiral dahil tüm subay ve astsubayların özlük hakları kendi özel kanunları olan 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda düzenlenirken; Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli polislerin özlük hakları ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenleniyor.

926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na göre, astsubayların ek göstergesi eğitim farkı gözetmeksizin 3600'dür. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre polislerin ek göstergesi ise tahsil durumuna göre 650, 800, 1100 ve 3000’dir.

Emeklisi, aktif çalışanı ve aileleri ile birlikte Emniyet teşkilatının talebi, Jandarma personeline ÖĞRENİM DURUMUNA BAKILMAKSIZIN, verilen 3600 ek gösterge rakamının bir defaya mahsus olmak üzere emeklisi ve çalışanıyla tüm Emniyet Teşkilatı personeline verilmesidir. Bu bir haktır.

Ben de hakkımı istiyorum diyorsan, Sesini duyurmak istiyorsan. Gün birlik olma günüdür.

Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 38 il ve ilçe merkezlerinde halen şubesi faaliyette olan Kamu Yararına Çalişan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) derneğine üye ol.." 




PAYLAŞIM altına polis emeklileri tarafından yazılan bazı YORUMLAR şöyle sıralandı :

Cemil Teoman : İlhan kardeşim sizlerle gurur duyuyorum tertipleyen katılan destek veren arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum sizleri tanımaktan son derece memnunum YANAKLARINDAN öpüyorum Erdinç EMECAN'ada selamlar

Cenani Akyıl : Basın açıklamasını tertip eden, çağrılara kayıtsız kalmayarak alana gelip katkıda bulunan tüm arkadaşlara gönülden şükranlarımı sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun. İzmir,Antalya evet diğer iller ses verin ..SEN YOKSAN BİR KİŞİ EKSİĞİZ..

Irfan Akalın : Tebrikler. Inşallah haklarımızı alırız..

Tuncay Dolay : Hakkınızı helal edin..Her kim polis ve emeklisi adına uğraş verirse, sağolsun.. var olsun..

Muzaffer Çınar : Ferman Padisahta.??? Yani.seçimlerde söz vermişlerdi. Şimdi vaad YEREL seçimlerden sonraya.der.GEÇER..

Süer Sedat :Tebrikler.. Meslekdaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.. Selamlar.. SÜER Sedat- Tunceli

Nurullah Başpınar :Yolunuz açık olsun..Inşallah 3600 için verdikleri sözü tutarlar.

Alihan Aslantürk : EMEKLİ EMNİYET MENSUPLARI GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET PORTALI YÖNETİCİLERİNİN ÇAĞRISINA DUYARSIZ KALMAYAN ANTALYA KYÇ POLEMDER BAŞKANI VE MÜMTAZ GURUP ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜRLER ..

Mehmet Oğuzersoy : Başarılar diliyorum, organize edenlere teşekkürler.

Mehmet Polat : Yorumlara aynen katiliyorum..Bir emekli meslektaşınız olarak Ankaradan selamlar.. Inşallah haklarımız olan 3600 Ek göstergeyi alırız..Emekliler de biraz rahat nefes almış olur..

Erdinç Emecan : Bu etkinliği düzenlemizde ve desteklerini esirgemeyen başta Antalya Şube Başkanımız Hasan Kısa' ya ve emeği geçen dernek asil üyelerimize çok teşekkür ediyoruz..

İhsan Şahin : Teşekkürler Antalya..


ULUSALSES.COM-**ÖZEL HABER : HALİS KAHRAMAN