Kamu yararına çalışan (KYÇ) Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atilla Kılıç, " Polis Emeklileri 3600 mağduriyetini HAK ETMİYOR.." dedi



BUNU HAKETMİYORUZ..!

Toplumun huzuru ve güvenliği için canını ortaya koyan polislere, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adaylar 3600 ek gösterge vaadinde bulunuyorlar..

AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı R.T.Erdoğan, sadece yüksek öğrenim mezunu polislere 3600 ek gösterge vaadinde bulununca, ortaokul ve lise mezunu polisler ve emeklileri ayrıma maruz kaldı. Onlar ise,bu vaat gerçekleşirse  3600 ek göstergeden faydalanamayacak.



Genel Merkezi İstanbul'da bulunan ve Türkiye genelinde 38 şubesi faaliyette olan kamu yararına çalışan Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği'nin Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atilla Kılıç, ULUSALSES Haber Müdürü Halis Kahraman'a yaptığı özel açıklamada, ortaokul ve lise mezunu polis emeklilerine haksızlık yapıldığını belirterek, “Bizler görevimizi icra ederken mezuniyetimize göre görevlendirilmedik. Aynı görevi yapan polisler olarak aynı haklara sahip olmalıyız” dedi.

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atilla Kılıç, polislerin mezuniyetlerine göre ayrıştırılmasına tepki gösterdi.

Şube Başkanı Kılıç, “Biz tüm polislerin aynı sorumluluk ve riskleri üstlendiğini düşünüyoruz. Üniversite mezunları da nöbet tutuyor, ortaokul lise mezunları da. Son 30 yıldır lise mezuniyetinden alt mezunlar polis olamıyor.

Son 15 yıldır da polis olanlar (PMYO) Meslek Yüksekokulu mezunu. Ne olursa olsun bu vatanın ve milletin birliği için canını ortaya koyan polislerden bahsediyoruz.

3600 ek göstergenin verilmediği şartlardaki polisler parmakla sayılacak kadar az. Gaziantep’te lise mezunu emekli polis sayısı 600 civarında. Türkiye çapında da bu ek göstergeden yaklaşık 20 bin kişi faydalanamayacak.

Lise mezunu polis ile 4 yıllık fakülte bitirmiş bir polisin yaptığı iş aynı. Tahsil ayrımı gözetmeksizin 22 yıldır ek göstergeden aynı ücret alınıyordu.

Biz dernek olarak polisler arasındaki bu ayrımın adaletsizlik olduğunu düşünüyoruz..”
dedi.

‘EŞİT HAKLARA SAHİP OLMALIYIZ..’

Polislerin görevini icra ederken ayrım yapmadığını vurgulayan Kılıç, “Şuanda çalışan ve emekli olmak istemeyen polisler var. Çünkü emeklilik ile birlikte alınan ücretlerde büyük miktarda düşüş oluyor. Aynı şartlarda çalışıp lise mezunu olduğu için 600-700 TL eksik ücret alan polisler var. Aynı karakolda çalışıp, aynı ekip aracında görev alıp farklı ücretler alınıyor. Önemli ve kutsal bir görevi icra eden bu teşkilatın insanları bunu hak etmiyor. Şehit oluyor, gazi oluyor, göreve giderken ayrım yapılmıyor, her konuda da eşit haklara sahip olmalıyız..” şeklinde konuştu.



BAŞKAN KILIÇ, POLİSLERİN SORUNLARINI  TEK TEK ANLATTI

Başkan Kılıç, çalışan polislerin yaşadıkları zorlukları şu sözlerle açıkladı;

“Çalışan meslektaşlarımızın düzenli bir çalışma koşulları mevcut değil. Fazla mesai yaptıkları halde bunun karşılığını saat başı fazla mesai ücreti olarak alamadıklarını, emeklilikte ise aile ve çocuk yardımlarının kesildiğini görüyoruz.

Yine polisin sadece gazi ve şehitlik durumunda hatırlanmasını değil, hayatta ve ayakta iken hak ettiği değerin verilmesini, siyasilerin tavassut ve telkinlerinden sıyrılmış işine odaklanarak sorumluluklarının yerine getirilmesine özen gösterilmesini, ulaşım konusunda özellikle 60 yaş altındaki emeklilerinde indirimli hatta serbest kart kullanmalarının sağlanmasını istiyoruz. Emeklilerimizin  tramvay, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarından ücretsiz yada indirimli yararlandırılmasını talep ediyoruz."

ULUSALSES.COM ** ÖZEL HABER ** HALİS KAHRAMAN